Εάν νομίζεις ότι η pizza είναι κάτι ανάλογο με το fast food μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις.

Με τόσες προσφορές και deals που τρέχουν στο efood όταν παραγγέλνεις online, έχεις ξεχάσει τι σημαίνει ακριβό φαγητό. Κι όμως στην πιτσαρία Steveston Pizza στο Richmond του Καναδά μπορείς να ζήσεις μια φουλ gourmet πιτσοεμπειρία!

Η πιτσαρία έχει στο μενού της την ακριβότερη pizza στον κόσμο, η οποία μάλιστα ανέρχεται στα $450. Για να ξέρεις τον τίτλο της ακριβότερης πιτσας παλιότερα τον είχε και τον κρατούσε με νύχια και με δόντια ο Gordon Ramsay του οποίου η pizza  με λευκή τρούφα έφτανε τα $178.

Η pizza όπως καταλαβαίνεις δεν περιορίζεται στο τυρί, στη ντομάτα, άντε και σε λίγο λευκή τρούφα. Όχι. Η πιο ακριβή pizza στον κόσμο είναι φοβερά εξεζητημένη αφού πάνω της έχει αστακό, μαύρο γάδο από την Αλάσκα, καπνιστό σολομό, γαρίδες, και ρωσικό χαβιάρι.

“Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες η pizza  που θα πάρεις την Παρασκευή το βράδυ”, δηλώνει ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Nade Hatami.

Μη φανταστείς πάντως ότι έχει κάνει και πάταγο η συγκεκριμένη επιλογή. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου οκτώ τέτοιες. Για την ιστορία στο μενού υπάρχει και μια λιγότερο ακριβή pizza που φτάνει μόλις στα $120 η οποία έχει  Ισλανδικές καραβίδες, καπνιστό steelhead, αστακό ratatouille και ψημένο σκόρδο.