“Που είναι το σουβλάκι;”

“Που είναι οι κρέπες;”

Εάν πολλές φορές θέλεις να μοιραστείς τι τρως με τους φίλους σου και σκεφτείς “Χμμμ… θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα φαγτά σε emoji” τότε έχεις δίκιο. Η Kelsey Rexroat του περιοδικού The Atlantic, αποφάσισε για μια εβδομάδα να κάνει τη δίαιτα emoji. Τι είναι αυτό; Η δίαιτα στην οποία μπορείς να φας μόνο ό,τι φαγητό υπάρχει σε emoji. Το συμπέρασμα; Υπάρχει τεράστια έλλειψη σε emoji φαγητά.

2d43d5261

Η Rexroat ξεκίνησε αυτή τη δίαιτα με αφορμή κενά στα emoji φαγητά. Παρατήρησε ότι έλειπαν τα αγαπημένα της φαγητά. Και κάπως έτσι αποφάσισε να γίνει το πειραματόζωο που θα έδινε απάντηση στην ερώτηση: Μπορεί κάποιος να ζήσει μόνο με τα φαγητά που υπάρχνουν σε emoji; Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

54ff4cf5b

Οι κανόνες που έβαλε η Rexroat ήταν απλοί:

– Για μια εβδομάδα – 7 ημέρες, duh? – θα μπορούσε να φάει μόνο από τα φαγητά που υπάρχουν σε emoji
– Μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχει φάει από όλα τα emoji φαγητά.
– Τα φαγητά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σε κάθε γεύμα.
– Τα ζώα-emoji δεν μπορούν να “σημαίνουν” κρέας (το γουρούνι δεν σημαίνει bacon, η αγελάδα δεν σημαίνει μπιφτέκι, κ.ο.κ.)

65ff52b16

Με αυτούς τους κανόνες, η Rexroat ξεκίνησε τους πειραματισμούς. Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησε είναι πως υπάρχουν μόνο 59 φαγητά emojis εκ των οποίων τα 11 είναι επιδόρπια. Μέσα σε όλα είχε να αντιμετωπίσει και εκπλήξεις αφού αυτό που αρχικά η δημοσιογράφος νόμιζε πως ήταν ρύζι με φασόλια, με βάση το Emojipedia έδειχνε curry. Και αυτό που όλοι νομίζουν πως είναι πορτοκάλι, τελικά είναι μανταρίνι.

Για να διαβάσεις αναλυτικά τι έτρωγε καθημερινά μπορείς να διαβάσεις το original άρθρο της Rexroat εδώ.

b034189bf

Εμείς βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα, παρακολουθώντας το διαιτολόγιο της. Σίγουρα για παράδειγμα χρειάζονται περισσότερα emoji τυριά. Μερικά emojis δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα. Υπάρχουν πολλά -ΠΟΛΛΑ- emojis με ποτά. Κάθε μέρα σου λέει έπινε και κάτι διαφορετικό. Η δίαιτα emoji δεν είναι για ανθρώπους που προσπαθούν να προσέξουν τη διατροφή τους. Δεν υπάρχει πολλή πρωτεϊνη ενώ αντίθετα παίζουν πολλοί υδατάνθρακες και γλυκά.

Μη πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!