Βουνό ή θάλασσα λοιπόν; Σα να λέμε ανηφόρες ή κατηφόρες δηλαδή, γιατί αν δεν έχεις το ένα, δεν μπορείς να εκτιμήσεις το άλλο. Το γιν και το γιανγκ, οι Jedi και οι Sith, το άσπρο και το μαύρο, οι μπάμιες και η pizza βρε παιδάκι μου.

Revenge of the Sith GIFs on GIPHY - Be Animated

Τώρα που είμαστε σίγουροι πως είμαστε στην ίδια σελίδα, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε τα φώτα μας στο αιώνιο δίλημμα “βουνό ή θάλασσα” για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Nature Is So Relaxing And Awesome, Oh My God | Black and white landscape,  Landscape, Nature

Μερικά πράγματα δεν θέλουν σκέψη: η θάλασσα έχει το νερό που μπορείς να βουτήξεις και να σβήσεις που λέμε και το βουνό έχεις σκιές και δροσιά, δροσιά, ΔΡΟΣΙΑ. Άρα από αυτά είμαστε στο 1-1. Πού θα κριθεί το ματσάκιον;

Μα στα φαγητά.

Θάλασσα
Ψαρομεζέδες, θαλασσινά, ουζάκι στην ακροθαλασσιά, περπάτημα με παγωτό ή καφέ στο χέρι εκεί που σκάει το κύμα ή στο λιμάνι και βραδινές ποτάρες με το θαλασσινό αεράκι να σου χαϊδεύει το πρόσωπο. Εντάξει, δε θα στο κρύψουμε, καλά ακούγονται όλα και γενικότερα, μακαριναημαστανσεενανησί. ΧΑΧΑ, ΤΙ ΛΕΜΕ;

Food emma stone yum GIF - Find on GIFER

Βουνό
Ψητά κρεατικά, φρέσκα λαχανικά από μποστάνια, παραδοσιακές, χειροποίητες πίτες με ό,τι μπορείς να φανταστείς, τηγανιές, κόκκορας με χυλοπίτες (είναι βουνίσιο φαγητό, δεν ακούμε κουβέντα) και, προφανώς, πεζοπορίες στη φύση και στη σκιά, μαζί με μαγικά τοπία που απολαμβάνεις από υψόμετρο και μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής. Άσε που μπορεί να πετύχεις κανέναν influencer να επιβιώνει εκεί μόνος τους. Μακαριναημαστανσεεναβουνό; Εννοείται!

Delicioso!

Άρα, πού καταλήγουμε; Σε μια ξεκάθαρη και αδιαφιλονίκητη… ισοπαλία. Φιλαράκια μας, δυστυχώς αν περιμένατε να λύσουμε εμείς αυτό το διαχρονικό ζήτημα, τότε λάθος πόρτα χτυπήσατε. Αν βοηθάμε πάντως, οπουδήποτε και αν πάτε μακριά από μεγαλούπολη, και καλά θα φάτε, και καλά θα περάσετε και ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα πείτε μακαριναγυρναγαμεστοσπίτιμας.

Summer GIFs - Get the best gif on GIFER