Φασαίικη πανακότα με crumble από τον Μάνο Σαρρή
Εναλλακτική ονομασία: το γλυκό των φασαίων!
Αν βλέπεις για πρώτη φορά μπροστά σου τη λέξη "φασαίος", τότε σου αρκεί ένα γρήγορο γκουκλάρισμα για να μάθεις ότι ο φασαίος είναι "o φέρων τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας ομάδας συνήθως εναλλακτικής και αντεργκράουντ αλλά ταυτόχρονα ιν" (θενκ γιου slang.gr). Από σήμερα λοιπόν, προσθέτουμε ένα ακόμα κομμάτι σε αυτόν τον ορισμό:
Φασαίος είναι ο φέρων τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας ομάδας συνήθως εναλλακτικής και αντεργκράουντ αλλά ταυτόχρονα ιν και ταυτόχρονα τρώει πανακότα με γάλα αμυγδάλου.
Αν θες λοιπόν να είσαι ένας τρου φασαίος, στο έκτο επεισόδιο των συνταγών "15 και κάτι", ο Μανώλης Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις την πιο φασαίικη πανακότα. Μπες στο efood market, παράγγειλε τα υλικά κι ετοιμάσου να φτιάξεις ένα από τα πιο επικά γλυκά σε ελάχιστο χρόνο!
Υλικά
500 ml γάλα αμυγδάλου
500 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ασπράδι αυγού
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Για την πανακότα
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, την μισή ποσότητα από το γάλα αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη.
- Βάζουμε την ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό και την διαλύουμε στο ζεστό μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας και γάλακτος.
- Φορμάρουμε και παγώνουμε πολύ καλά στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Για το crumble
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα ασπράδια ελαφρά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και φτιάχνουμε ένα ενιαίο μείγμα.
- Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας σε χλιαρό νερό.
- Σερβίρουμε με το crumble αφού κρυώσει, και με την μαρμελάδα φράουλα στο πλάι.
ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ!