Churros με σάλτσα σοκολάτας από τον Μάνο Σαρρή
Μετά τη συνταγή για το απόλυτο μεξικάνικο street food, η συνταγή για το απόλυτο, μεξικάνικο (μπορεί και ισπανικό - δεν έχουμε καταλάβει ακόμα) γλυκό ήταν μονόδρομος.
Σύμφωνα με τον μύθο (που μόλις φτιάξαμε) τα churros είναι ο καρπός του απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα στους λουκουμάδες και τα pancakes. Μπορείς να τα φας για πρωινό, μπορείς να τα φας αντί για ποπ κορν ενώ βλέπεις ταινία και - το βασικότερο - μπορείς να τα φτιάξεις σε ελάχιστα λεπτά με αυτή τη συνταγή του Μάνου Σαρρή!
Εσύ απλά μπαίνεις στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά κι ακολουθείς τα βήματα που θα βρεις παρακάτω. Α, και καλές μάσες!
Υλικά
Για τα churros
250 ml νερό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
75 γρ. βούτυρο
25 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
150 γρ. ζάχαρη για πασπάλισμα
3 κουταλιές της σούπας κανέλα σκόνη
Για τη σάλτσα σοκολάτας
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη , το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Μαγειρεύουμε τη ζύμη για περίπου 5 με 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή σε κάδο του μίξερ, μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία ομογενοποιημένη ζύμη.
- Βάζουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε κατευθείαν με με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και λίγο πριν βράσουν τα αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνουμε για ένα λεπτό .
- Χτυπάμε με beamer μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία σάλτσα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ξανά.