Chicken strips με μαγιονέζα και πίκλες από τον Μάνο Σαρρή
Είναι το απόλυτο comfort food, είναι το μόνο πιάτο που δε θα πεις ποτέ "δεν έχω όρεξη μωρέ", είναι απλό και πανεύκολο κι εμείς σου μαθαίνουμε πώς να το φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο!
Δες τη συνταγή του Μάνου Σαρρή, παράγγειλε ό,τι χρειάζεσαι από το efood market και άραξε στον καναπέ σου με μία μεριδάρα chicken strips like a boss!
Υλικά
Chicken strips
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
100 γρ. φρυγανιά
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
50 ml σιρόπι σφενδάμου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
300 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Πίκλες
2 αγγούρια σε στικς
200 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
200 γρ. μηλόξυδο
40 γρ. αλάτι
1 μάτσο άνηθος
10 γρ. σπόροι κόλιανδρου
1 σκόρδο
Μαγιονέζα
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
350 ml ηλιέλαιο
1κ.σ. μουστάρδα
30 ml μηλόξυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Chicken strips
- Κόβουμε τα κοτόπουλα σε λωρίδες και μαρινάρουμε με το σιρόπι σφενδάμου, το ξύσμα απ' το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε καυτό ηλιέλαιο. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πίκλες
- Κόβουμε τα αγγούρια σε στικς και τα βάζουμε στα βάζα. Προσθέτουμε 1 σκόρδο κομμένο στη μέση, 1 μάτσο άνηθο και τους σπόρους κόλιανδρου.
- Βράζουμε νερό, ξύδι, ζάχαρη και αλάτι μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα με το υγρό μέχρι το χείλος, κλείνουμε το καπάκι και αποθηκεύουμε
Μαγιονέζα
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ραβδομπλέντερ και χτυπάμε σταδιακά από κάτω προς τα πάνω μέχρι η μαγιονέζα να σφίξει. Στο τέλος διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Τι περιμένεις; Βάλε την ποδιά, ξεκίνα το πανάρισμα, ανέβασε το αποτέλεσμα σε story και κάνε μας tag. Α, και καλές μάσες!