Πόσα παγωτά χωράει ο πλανήτης;
Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη, οι ζέστες ήρθαν για τα καλά. Μπορεί για κάποιους να μην είναι και τόσο ευχάριστο, αλλά ακόμα είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού, οπότε ας μην πιάσουμε την γκρίνια από τώρα.
Και ποια η λύση για το καλοκαίρι. Το παγωτό. Άντε και τα μπάνια. Άντε και οι μπύρες. Αλλά κυρίως τα παγωτά. Και οι μπύρες.

Σήμερα, όμως, την τιμητική τους έχουν τα παγωτά. Γιατί σίγουρα έχεις φάει βανίλια και σοκολάτα, άντε και τίποτα ακόμα, λίγο πιο ψαγμένο, αλλά μήπως να δοκιμάσεις και μερικές γεύσεις, λίγο πιο; Έτσι, για το κουλτούρεμα βρε παιδί μου.
Ξεκινάμε με τι άλλο, με την Ιαπωνία και τη γεύση μάτσα. Το ξέρεις σε ρόφημα, μπορεί και όχι -προχωράμε- και τώρα μπορείς να το βρεις και σε παγωτό που φτιάχνεται από φύλλα τσαγιού και έχει μια ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Δώστου μια ευκαιρία, δεν κακό.

Τη σκυτάλη παίρνει η Κίνα και το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Ναι, δεν είναι κουλούρι Θεσσαλονίκης- είναι παγωτό. Γεύση καπνιστή, χρώμα περίεργο, ενδιαφέρον μέγα. Αν είσαι τέτοιος τύπος, ρίξτου μια δοκιμή.
:max_bytes(150000):strip_icc()/__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__serious_eats__seriouseats.com__recipes__images__2017__10__20170522-black-sesame-ice-cream-vicky-wasik-18-585b60aac6bb4e47b7546fc4c1c958a8.jpg)
Έλα και η Ιταλία. Η χώρα των Maneskin και του Francesco Totti έχει ακόμα κάτι να μας προσφέρει. Παγωτό φράουλα και βαλσάμικο. Εκείνοι λένε πως είναι μια συμφωνία γεύσεων, ένα πρελούδιο στην απόλαυση, μια σονάτα υπό το φως του ψυγείου που ξεκουράζεται το παγωτό. Εμείς θα πούμε, αν δεν δοκιμάσουμε παγωτό χωριάτικη πρώτα, δε θα έχουμε μέτρο σύγκρισης.

Και κλείνουμε τις παγωμένες περιπέτειές μας με τη Γαλλία και το παγωτό λεβάντα και μέλι. Λίγο από σαμπουάν, λίγο από επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, μια γεύση που σου ξυπνά αναμνήσεις, αλλά δημιουργεί και νέες.

Αν, τώρα, βρεις ένα παγωτατζίδικο με όλες αυτές τις γεύσεις και ψάχνεις να δεις ποιες να συνδυάσεις, ένα πράγμα έχουμε να σου πούμε μόνο:
Καλή τύχη! ❤️