Ωπ, κι εσύ εδώ; Καλώς ήλθες στη πρώτη συνταγή των 15 και κάτι!

Και θα ρωτήσεις τώρα εσύ - και με το δίκιο σου - τι 15 και τι κάτι; 15 λοιπόν είναι τα λεπτά που θα χρειαστεί το efood market για να σου φέρει τα υλικά της συνταγής στην πόρτα σου. Το "και κάτι" είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειάζεσαι κάθε φορά για να φτιάξεις τις πιο λαχταριστές και γρήγορες συνταγές του Μανώλη Σαρρή.

Η πρώτη συνταγή των 15 και κάτι είναι λοιπόν (αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη από τον τίτλο) είναι αυγόφετες από κρουασάν πραλίνα. Ακούγεται του γκουντ του μπι τρου ε; Δε θα σε αφήσουμε να περιμένεις άλλο, πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά

3 κρουασάν πραλίνα
4 αυγά
500μλ γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
100γρ ζάχαρη
250γρ πραλίνα φουντουκιού
200γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι ελαφρά το βούτυρο.
  • Σπάσε τα αυγά και ανακάτεψε μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βούτηξε  τα κρουασάν στο μείγμα και ψήσε στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές.
  • Ενώ είναι ζεστά τα κρουασάν, πέρασέ τα από τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος.
  • Πρόσθεσε την πραλίνα φουντουκιού και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μία λεία σάλτσα. Φώναξε "Ηλία ρίχ'το", ρίξε τη σάλτσα και χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο γύρω από το κρουασάν πριν του επιτεθείς.

Καλή όρεξη!