Έχεις προσέξει πόσες φορές έχεις ακούσει για κάποιο νέο μέρος στην πόλη σου που το γνωρίζουν όλοι κι εσύ ούτε που το ήξερες; Μέσα στον ρυθμό της καθημερινότητας, δε βρίσκουμε τον χρόνο να σταματήσουμε για λίγο, να πάρουμε μία ανάσα και να θυμηθούμε πόσο όμορφο είναι το μέρος που ζούμε.

Το ΚΕΘΕΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα, αποφάσισε να χαρίσει μία μοναδική εμπειρία σε αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, το πολιτιστικό στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ διοργάνωσε ηχητικούς περιπάτους κατά τον οποίο άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πρώην εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, ξενάγησαν τους θεατές του Φεστιβάλ στο δημόσιο χώρο μέσα από ηχητικές αφηγήσεις και ντοκουμέντα, δημιουργώντας τη δική τους ιδιότυπη χαρτογράφηση της πόλης.

Το efood, θέλοντας να είναι αρωγός σε μία τόσο όμορφη πρωτοβουλία, προσέφερε στο ΚΕΘΕΑ το ποσό των 2.500€ για την κάλυψη τεχνικών αναγκών ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πιο πρωτότυπη ξενάγηση στην Αθήνα.

Η δράση διήρκησε συνολικά 2 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε ως μέρος του στόχου για τον επαγγελματικό συντονισμό και την εκπαίδευση των μελών του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η ξενάγηση μεταφράστηκε στα Αγγλικά, ενώ την παρακολούθησαν πάνω από 2500 άτομα.

Τελικά, μία βόλτα στην πόλη μας ίσως έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ ότι πιστεύουμε.