Aποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον καφέ! Δεν θα σου μιλήσουμε εγκυκλοπαιδικά. Δεν θα σου αναλύσουμε τα είδη του καφέ. Θα σου πούμε όμως τι λέει ο καφές σου για εσένα!

Μόκα

Δεν σου αρέσει και πολύ ο καφές, αλλά ξέρεις ότι πρέπει να πιεστείς και να πιεις μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι είσαι ενήλικας. Επειδή όμως στο τέλος της ημέρας θα τον πιείς, βάζεις και κάτι τύπου σοκολάτα για να το γλυκάνει και να σου θυμίσει ότι δεν θα μεγαλώσεις ποτέ!

Espresso

Μόλις τελείωσες το πιο απολαυστικό and/or ακριβό γεύμα και θες να αποδείξεις το πόσο πολίτης του κόσμου είσαι. Πίνεις λοιπόν ένα σφηνάκι καφέ. Όσο πιο πικρός, τόσο το καλύτερο για το πρεστιζ και τη γεύση σου.

Διπλός Espresso

Τρέχεις σαν τον τρελό με χαρτιά να σου φεύγουν από ‘δω και από ‘κει και χωρίς να έχεις τον χρόνο να τα τακτοποιήσεις μέσα στην τσάντα σου. Ένας καφές την ημέρα είναι η συνήθεια. Δύο είναι εθισμός. Οι τρεις σημαίνουν ότι ο διπλός espresso είναι το άλλο σου μισό. Είσαι συναισθηματικά ευάλωτος, έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεται να κοιμάσαι και ο διπλός espresso θα σε βοηθήσει να βγάλεις την ημέρα. Η εβδομάδα θα τελειώσει, κι εσύ θα περάσεις ένα σαββατοκύριακο που θα προσπαθήσεις να σταματήσεις να τρέμεις.

Τριπλός Espresso

Τα ρούχα σου μυρίζουν ξενύχτι κι εσύ ακόμα θυμάσαι τις ατελείωτες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωσες εχθές το βράδυ. Μετανιώνεις οικτρά που άφησες τον και-καλά φίλο σου να σε μεθύσει λέγοντάς σου ότι οι Παρασκευές υπάρχουν για να έχεις hangover το Σάββατο. Βάζεις τον τριλπό espresso και προσεύχεσαι στον Θεό του παυσίπονού να νιώσεις καλύτερα.

Skinny Latte

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι που πίνουν skinny latte: οι αρχηγοί και τα μίνιονς. Οι αρχηγοί είναι αυτοί που έχουν μόνιμα τα γυαλιά στο κεφάλι τους, δεν παίζει να κυκλοφορήσουν χωρίς τακούνι και κάνουν οικονομία για να αγοράσουν την τελευταία Louis Vuitton. Τα μίνιονς είναι οι άνθρωποι που από κάπου άκουσαν την παραγγελία skinny latte, από κάποιο συνεργάτη, φίλη, μητέρα, θεία, και πιστεύουν ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στην ιστορία του καφέ. Δεν έχουν ιδέα τι είναι ο Americano. Ξέρουν όμως ότι ο skinny latte είναι ο κανόνας του καφέ.

Soy latte

Δεν μπορείς να πεις πολλά για τον άνθρωπο που παραγγέλνει latte με γάλα σόγιας. Είτε πρόκειται για εκείνον με δυσανεξία στην λακτόζη ή αλλιώς είναι αυτός που κάνει 2 εβδομάδες δίαιτα, και δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από μήνα.

καφες λατε

Έναν απλό καφέ παρακαλώ

Ο κυνισμός έχει πλέον κυβερνήσει την προσωπικότητα σου. Ο θυμός έχει βρει την πηγή που στάζει νεύρα. Όταν σε ρωτάνε τι καφέ θα ήθελες, επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά “θέλω έναν απλό καφέ”. Και το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι. Εάν δεν καταλάβουν τι σημαίνει “θέλω έναν απλό καφέ” φεύγεις, κι αφήνεις πίσω σου συντρίμμια. Και δεν κοιτάς πίσω. Αποφασίζεις να μετακομίσεις κάπου αλλού. Στη Γαλλία, στην Αυστραλία, στο Τσιμπουντι. Κάπου που μπορεί και να καταλάβουν τι σημαίνει: “έναν απλό καφέ παρακαλώ”.

Caramel frappuccino με σαντιγί
Η μέρα σου δεν μπορεί να πάει χειρότερα. Το λες από το πρωί. Και τελικά πάει. Ξέχνα την καφεϊνη. Χρειάζεσαι κάτι με πολλή ζάχαρη. Κάτι που θα εμπεριέχει όλες τις θερμίδες της ημέρας σε ένα ποτήρι. Είναι το αντίδοτό σου. Δεν σε παίρνουν και πολύ στα σοβαρά αλλά δε βαριέσαι; Εσύ θα νιώσεις καλύτερα!