Να μερικά facts που δεν ήξερες για τα tacos:

  1. Αν και τα πρώτα tacos έκαναν την εμφάνισή τους πριν από περίπου 3000 χρόνια, αυτό το επικό street food πήρε την τελική του μορφή και την ονομασία του τον 18ο αιώνα.
  2. Η πρώτη καντίνα στην ιστορία δημιουργήθηκε το 1974 στο Λος Άντζελες από τον Ραούλ Μαρτίνεζ και σέρβιρε - μάντεψε - tacos!
  3. Μπορείς να φτιάξεις απίστευτα tacos με κιμά και pico de gallo σε ελάχιστο χρόνο στο σπίτι σου!

Ωπ, τι παίχτηκε εδώ; Δεν το περίμενες; Κι όμως, είναι 100% τρου φακτ. Για να στο αποδείξουμε, σου έχουμε την πιο απλή κι εύκολη συνταγή του Μάνου Σαρρή για tacos. Εσύ απλά μπαίνεις στο efood για να παραγγείλεις τα υλικά κι ακολουθείς τα βήματα που θα βρεις παρακάτω. Α, και καλές μάσες!

Υλικά

4 τορτίγιες καλαμποκιού
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. τομάτα κονκασέ
3 φρέσκες τομάτες
1 μάτσο κόλιανδρος φρέσκος
2 κ.σ. κόλιανδρος αποξηραμένος
2 κ.σ καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. κύμινο σκόνη
2 λάιμ
1 πιπεριά πράσινη
1 κ.σ. ταμπάσκο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον κιμά:

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα (ξέρουμε ότι ήδη μυρίζει απίστευτα, αλλά προσπάθησε να κρατηθείς!).
  • Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε στον κιμά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά , κύμινο καπνιστή πάπρικα, αποξηραμένο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι (άντε, τώρα φάε ένα κουταλάκι, αλλά κράτα το υπόλοιπο για τα tacos).

Για το pico de gallo:

  • Ψιλοκόβουμε το άλλο μισό κρεμμύδι μαζί με μία πράσινη πιπεριά, τρεις ώριμες ντομάτες και μισό ματσάκι (όχι ποδοσφαιρικό) φρέσκο κόλιανδρο.
  • Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε απαλά.

Για το στήσιμο:

Βάζουμε στις τορτίγιες τον κιμά κι από πάνω το pico de gallo. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε τορτίγια. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και μία φέτα από λάιμ.