Έχεις ακούσει μία παλιά παροιμία που λέει "Ήρθε το κρύο, καιρός για video games"; Ούτε εμείς, αλλά ξεκάθα αυτή είναι πιο σωστή εκδοχή!

Είσαι fan των multiplayer ή των single player; Action ή sports; Δεν έχει καμία σημασία, γιατί για όλους έχει ο μπαχτσές, που λένε. Πιάστε χαρτί και μολύβι και κάντε διατάσεις στο πορτοφόλι σας, γιατί τα κορυφαία video games της εποχής είναι στο ράφι και σας περιμένουν.

God of War Ragnarok

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είμαστε προκατειλημμένοι με τη σειρά του GoW. Κάποιοι είναι ολόσωστοι, λοιπόν, γιατί όταν μιλάμε για τον Kratos και τις περιπέτειές του εναντίον των θεών όλου του γαλαξία, δεν μπορούμε παρά να είμαστε fan boys. Σε συνέχεια του προηγούμενου God of War, ο γέροKratos και ο γιος του Atreus, τα έχουν βάλει με τους Σκανδιναβικούς θεούς. Σενάριο, δράση και brutal μάχες θα σε κάνουν να μην ξεκολλάς, boy.

Συμβουλή: Αν προλαβαίνεις, ρίξε ματιά και στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Είμαστε σίγουροι πως θα γίνεις κι εσύ όσο Godofwarικοί είμαστε κι εμείς.

Call of Duty: Modern Warfare II

Ο 19ος (!!) τίτλος της σειράς σκάει σαν κομήτης στη Γη και δοκιμάζει τα αντανακλαστικά, τα skills και την ψυχραιμία σου. Single player περιπέτειες για αυτούς που τους αρέσει το storytelling και καταιγιστικό multiplayer για τους θεριακλήδες των FPS που ξέρουν πως ΠΑΝΤΑ φταίει ο συμπαίκτης για την αστοχία τους.

Συμβουλή: Καλό ίντερνετ, καλή οθόνη με πολλά Hz και πολλά χειριστήρια για να χρησιμοποιείς σε περίπτωση που το πρώτο αποφασίσει να πάει μια βόλτα έξω από το παράυρο του - από μόνο του, ε.

Pokemon Scarlet & Violet

Η 9η γενιά έφτασε την ίδια στιγμή που και ο Ας Κέτσαμ από την πόλη Πάλετ σήκωσε μετά από τόσα χρόνια το πειρατικό και μας έστειλε στην Ομόνοια να πανηγυρίζουμε. Μπορεί τα νέα Pokemon παιχνίδια να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό την περπατημένη, αλλά έχουμε ήδη ακούσει πολύ καλά λόγια για το co-op κι όπως και να το κάνεις το να τριγυρνάς με την παρέα σου και να πιάνεις Pokemon, ήταν πάντα ένα όνειρο που άξιζε να εκπληρωθεί.

Συμβουλή: Όλοι ξέρουν ότι είσαι πιο αποδοτικός εκπαιδευτής όταν παίζεις Pokemon Σάββατο πρωί με ένα μπολ δημητριακά δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

FIFA 23 & NBA 2K23

Εδώ είσαι. Δεν γίνεται να αφήσουμε εκτός τους τίτλους που, τα τελευταία δενξερωκιεγωποσαχρόνια, μας κρατάνε συντροφιά για 365 ημέρες. Θες τα διπλά με τους φίλους και τα στοιχήματα; Θες τα online τουρνουά και όλοι αυτοί που σε κάνουν humble ενώ νόμιζες πως είσαι ο καλύτερος εκεί έξω; Αν πρέπει να διαλέξεις ένα από τα 2, μην το κάνεις. Πάρε και τα δύο.

Συμβουλή: Κακά τα ψέματα, τα παιχνίδια αυτά τα απολαμβάνεις περισσότερο με την παρέα. Αν κάτι δεν πρέπει να λείπει από αυτά τα βράδια, είναι πίτσες και αναψυκτικά. Άρα efood.

Overwatch 2

Πολλοί έχουμε παίξει το Overwatch και αρκετοί μπορεί να έχουμε κολλήσει σε διάφορες περιόδους και να το βλέπουμε στον ύπνο μας. Μπορεί και όχι. Προχωράμε. Όπως και να έχει, το Overwatch 2 είναι εδώ και, ναι, μπορεί να είναι απλά σαν expansion του πρώτου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σου γεμίσει με άφθονη, multiplayer δράση τη ζωή σου. Αν είσαι φίλος των online FPS, χαιρέτα ό,τι ίχνος social life σου είχε απομείνει.

Συμβουλή: Δοκίμασε να παίξεις support χαρακτήρα. Είναι με διαφορά η πιο fun κατηγορία στο παιχνίδι.

Ειδική αναφορά

Hogwarts Legacy

Παίζουμε video games εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, πολλοί τίτλοι ανακοινώθηκαν, πολλοί μας ενθουσίασαν και αρκετά λιγότερους τους περιμέναμε σαν παιδάκι την ημέρα των Χριστουγέννων. Τώρα που πλησιάζουμε τα δεύτερα -άντα, το Hogwarts Legacy έρχεται σε 3 μήνες για να βάλει φωτιά στα καθημερινόβραδα. Λίγο το ότι είμαστε Harry Potter fans, λίγο ο τεράστιος, ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού, λίγο το RPG προφίλ του, ε, δε θέλει και πολύ ακόμα. Expecto patronum, all the way!

Όπως πάντα, οι μήνες κοντά στα Χριστούγεννα έχουν πολύ ψωμί στην αγορά των video games. Η δική μας συμβουλή: πλησιάζει Black Friday, ετοιμάστε μια λίστα με αυτά που θέλετε να αγοράσετε, ενημερώστε φίλους και γνωστούς για τα παιχνίδια που θα πάρετε και φορτίστε το κινητό σας, γιατί το efood app θα πάρει φωτιά.

Άντε και καλό μας gaming session 🤓👾🎮