Σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, η βία θα είχε εξαλειφθεί, ο Τζον Σνόου θα ήταν ήδη βασιλιάς του Γουέστερος και θα υπήρχε μία υπηρεσία delivery όπου θα έστελνες απλά με print-screen ένα πιάτο που είδες και σε δέκα λεπτά θα ήταν στη πόρτα σου. Η κοινωνία και η τεχνολογία, βέβαια, αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες μας. Εμείς, όμως, κάπου βαθιά μέσα μας ελπίζουμε. Και μέχρι οι επιστήμονες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά μας, αναπολούμε τις τηλεοπτικές στιγμές που μίλησαν πρώτα στο στομάχι μας κι έπειτα στη ψυχούλα μας.

1) Friends – Thanksgiving Sandwich

Η σειρά-βίβλος των απανταχού καλοφαγάδων. Με μια μικρή εξαίρεση στη Μοκολάτα, σε κάθε επεισόδιο μπορούσες να δημιουργήσεις μια λίστα με must eat φαγητά. Γεμιστές γαλοπούλες, New York cheesecakes, πίτσες σε μέγεθος κομήτη και αρκετά ακόμα που θα έκαναν ακόμα και τον Joey να κομπλάρει (που λέει ο λόγος). Και κάπου εκεί, στο θρόνο αυτής της λίστας, αναπαύεται μακάρια το thanksgiving σάντουιτς της Μόνικα, ένα σάντουιτς φτιαγμένο από leftovers της ημέρας των Ευχαριστιών και αγάπη. Αν άξιζε το break down του Ρος, τότε σίγουρα άξιζε το θαυμασμό μας.

2) House of Cards – Freddy’s ribs

Πρόεδρος της Αμερικής, δολοφόνος και πιο διεφθαρμένος από τον Saruman, ο Frank Underwood είχε μια και μόνο αδυναμία: παϊδάκια από τον Freddy, συνοδεία με παγωμένο τσάι. Στέκι βγαλμένο από ταινία του Tarantino και το γλασάρισμα του κρέατος να αγγίζει φαντασίωση του Gordon Ramsay. Awesome awesomeness.

3) How I met your Mother – Best Burger in New York

Νέα Υόρκη, η πρωτεύουσα του πολιτισμού και του junk food. Χιλιάδες επιλογές για burger. Καμία, όμως, δεν έπεισε τον έμπειρο Marshall, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η ζωή του έναν και μόνο στόχο: την εύρεση του τέλειου burger. Και τα κατάφερε. Μια παιχνιδιάρικη πίκλα, μία λεπτή στρώση μουστάρδας και κέτσαπ, ένα πανέμορφο μπιφτέκι και λίγο Μότσαρτ στο background. Ένα επεισόδιο που γέμισε τη ψυχή μας ελπίδα και το στόμα μας σάλια.

4) Adventure Time – Jake’s Perfect Sandwich

Ναι το ξέρω, είναι cartoon. Ναι, υπήρχαν και δάκρυα μέσα. Δε θέλω να στέκεσαι σε λεπτομέρειες, δες το ευρύτερο μήνυμα. Το συγκεκριμένο σάντουιτς δεν αποτελεί ένα απλό φαγητό, ένα σνακ, αλλά μία ιδέα. Είναι το όνειρο κάθε foodaholic, το ιερό δισκοπότηρο όλων των υπερήφανων κοιλιόδουλων. Μπριζόλα, μπέικον και αστακός. Αν το Adventure Time χάριζε μαθήματα ζωής, τα συγκεκριμένα 2 λεπτά έχρισαν τον Jake ως το μόνο αντάξιο ανταγωνιστή του Kapamaru.