Είτε είσαι vegan, είτε νηστεύεις, είτε απλά θέλεις να δοκιμάσεις το αγαπημένο σου burger με ένα twist, αυτή η super συνταγή είναι για εσένα!

Ο Μάνος Σαρρής φτιάχνει τον σωστό τον κολοκυθοκεφτέ, τον ορίτζιναλ, και τον μετατρέπει σε ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο burger!

Βρες όλα τα υλικά της συνταγής στα Τοπικά Καταστήματα του efood και στο efood market κι ανέβασε τα αποτελέσματα σε story - α, κάνε μας και tag να μας ανοίξεις λίγο την όρεξη! Καλή επιτυχία!

Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 μάτσο άνηθος
1 μάτσο μαϊντανός
300 γρ. σπανάκι baby
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ
250 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τις πίκλες κρεμμυδιού
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ. λευκό ξύδι
200 γρ. αλάτι
2 κόκκινα κρεμμύδια

Για το σερβίρισμα
1 τομάτα σε φέτες
250 γρ. vegan τυρί κρέμα
4 ψωμάκια για burger

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε κρατόντας τα κρεμμύδια μέσα στο ζουμί τους.
  • Για τους κολοκυθοκεφτέδες, τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για 15'.  
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Βάζουμε το σπανάκι και μαγειρέυουμε ελαφρά για 2-3'. Αφήνουμε το μείγμα του σπανακιού να κρυώσει και ενσωματώνουμε τα τριμμένα κολοκύθια.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο. Πλάθουμε σε μέγεθος ανάλογο του ψωμιού, πανάρουμε σε αλεύρι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
  • Αλείφουμε στα ψωμάκια το vegan τυρί κρέμα και στις δύο μεριές, βάζουμε τον κολοκυθοκεφτέ, μία φέτα τομάτας και τις πίκλες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

Καλές (vegan) μάσες!