Πολλοί λένε ότι ο Ιούλιος είναι ο μήνας του Hot Dog. Οι περισσότεροι λένε ότι σήμερα, 23 Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Hot Dog. Σε κάθε περίπτωση όλοι ψάχνουμε μια αφορμή για να απολαύσουμε το hot dog σε όλο του το μεγαλείο. Είτε είναι με corn dog, με σκέτο λουκάνικο ή με chili dog.

Μάλιστα πολλοί το ζέσταμα το ξεκίνησαν από τις 4 Ιουλίου, όταν δηλαδή οι Αμερικανοί γιορτάζουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους, όπου μάθαμε ότι καταναλώθηκαν περίπου 150 εκατομμύρια hot dogs από το National Hot Dog and Sausage Council.

Και εάν αυτό σου ακούγεται μεγάλος αριθμός αναλογίσου πως είναι να είσαι ο Joey Chestnut  ο οποίος κρατάει με νύχια και με δόντια το ρεκόρ κατανάλωσης 69 λουκάνικων σε 10 λεπτά.

hotdog2

Α! Επίσης, το άλλο #hotdogfact που ξετρυπώσαμε είναι ότι ο μέσος Αμερικάνος θα καταναλώσει περίπου 60 hot dogs τον χρόνο.

Πολλοί τα hot dogs τα ονομάζουν και American Icons, όχι μόνο γιατί έχουν ωραία γεύση αλλά γιατί είναι τεράστιο μέρος της Αμερικανικής κουζίνας – μαζί με τα burgers.

Ακολουθούν oi 3 βασικοί κανόνες που εκμαιεύσαμε από το National Hot Dog and Sausage Council προκειμένου να φας σωστά ένα hot dog.

– Δεν πρέπει να φας το hot dog σου σε περισσότερες από 5 μπουκιές.
– Δεν πρέπει εάν έχεις περάσει τα 18 σου να βάζεις σκέτη κέτσαπ στο hot dog.
– Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ ειδική λαβίδα για hot dogs.

hotdog3

Για την ιστορία, και αφού ξέρουμε ότι σου αρέσουν οι αριθμοί, μάθε πως στην Αμερική τον Ιούλιο καταναλώνονται 818 hot dogs το δευτερόλεπτο από τα συνολικά 7 δισεκατομμύρια.

Ένα hot dog-άκι θα το χτύπαγες τώρα ε;