Πέννες με λουκάνικο, ντοματίνια και γραβιέρα από τον Μάνο Σαρρή
Η μακαρονάδα δεν είναι φαγητό, είναι ιδέα. Κι έφτασε η στιγμή να σου δώσουμε τρεις απίστευτες ιδέες (τρεις συνταγές με ζυμαρικά για όποιον δεν κατάλαβε).

Στο πρώτο επεισόδιο αυτής της τριλογίας των ζυμαρικών, το efood και ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνουν πώς να φτιάχνεις την πιο απλή μακαρονάδα με λουκάνικο, ντοματίνια και γραβιέρα!
Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στο efood market για να παραγγείλεις τα υλικά και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα βρεις παρακάτω. Α, και καλές μάσες!
Υλικά
500 γρ. πέννες
200 γρ. ντοματίνια
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι μικρό
250 ml κρασί λευκό
150 γρ. γραβιέρα
3 κλωνάρια θυμάρι
1/4 μάτσο μαϊντανό
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που γράφει στη συσκευασία,σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Κρατάμε επίσης μια κούπα από το νερό του βρασμού.
- Καθαρίζουμε το λουκάνικο από την εξωτερική μεμβράνη και το ψιλοκόβουμε σαν κιμά. Ξεκινάμε να το σοτάρουμε σε κρύο τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Όταν πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι , όλα ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σβήνουμε με κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Βάζουμε τις πέννες και δένουμε τη σάλτσα με βούτυρο, ελαιόλαδο και τριμμένη γραβιέρα. Τέλος βάζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τριμμένη γραβιέρα.
Και τώρα που έμαθες να φτιάχνεις την πιο comfort μακαρονάδα στην ιστορία, μήπως έφτασε η στιγμή να τεστάρεις τα μαγειρικά skills σου και με τις υπόλοιπες super (γρήγορες) συνταγές του Μάνου Σαρρή; Ιδέες δίνουμε!