Αν χθες το βράδυ είχες παραγγείλει πίτσα και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν την έφαγες όλη, μπορείς να φροντίσεις και να την προετοιμάσεις σωστά έτσι  ώστε αν θες να την ξαναζεστάνεις και να μην καταλάβεις ότι είναι χθεσινή.

Δεν υπάρχει μαγική μέθοδος για να κάνει τη γεύση της ξαναζεσταμένης πίτσας ίδια με το όπως ήταν φρεσκοψημένη, αλλά αν χρησιμοποιήσεις τη σωστή αποθήκευση και τεχνικές θέρμανσης μπορείτε να έχεις  ένα  πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πως θα διατηρήσουμε την πίτσα

Τοποθετώντας το κουτί της πίτσας αμέσως στο ψυγείο, θα πάρουμε αναπόφευκτα μια υγρή πίτσα. Η υγρασία από τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και το κρέας θα απορροφηθούν  από την ζύμη.

Ξαναζέσταμα πίτσας

Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα χρειάζεται ένα πιάτο ή ακόμα καλύτερα ένα αεροστεγές ταπερ με απορροφητικό χαρτί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί και από κάτω και από πάνω από την πίτσα.

Αν  σκοπεύεις να τη φας σχετικά σύντομα τη βάζεις κατευθείαν στο ψυγείο, αν έχεις πιο …μακροχρόνια σχέδια μπορείς να τη βάλεις στην κατάψυξη!

Προετοιμασία για ξαναζέσταμα της πίτσας

Η Πίτσα δεν πρέπει να πάει κατ ‘ευθείαν από το ψυγείο ή την κατάψυξη, στο φούρνο. Για να πάρεις την καλύτερη δυνατή υφή, βγάλε την από το ψυγείο και άστη έξω μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πρώτη μέθοδος: Ξαναζέσταμα πίτσας στον  φούρνο

Προθερμαίνεις τον  φούρνο στους 200 βαθμούς C. Φρόντισε ο φούρνος να είναι καλά προθερμασμένος πριν βάλεις την πίτσα μέσα, λίγη υπομονή θα αυξήσει την απόλαυση

Τοποθέτησε την πίτσα σε ένα ταψάκι και  βάλτη στο φούρνο.
Εάν κάποιο από τα toppings δεν έχουν καλή όψη (πχ μανιτάρια) απλά αφαίρεσε τα πριν τα ψήσεις.

Αν είσαι μερακλής ανανέωσε λίγο τα υλικά, λίγη φρέσκια ντομάτα και έξτρα τυράκι θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

Ψήστη για 15 λεπτά περίπου και ετοιμάσου να την απολαύσεις

Δεύτερη μέθοδος: Ξαναζέστανε την πίτσα σε τηγάνι

Ίδια διαδικασία με την προηγούμενη μέθοδο, φρόντισε το τηγάνι να είναι καυτό μόλις βάλεις την πίτσα μέσα, ιδεατά αν έχει καπάκι το τηγάνι χρησιμοποίησε το για μερικά λεπτά, τα τελευταία 3-4 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι.

ξαναζέστανε την πίτσα στο τηγάνι

Εξίσου καλό αποτέλεσμα με φούρνο, αρκετοί “εμπειρογνώμονες” θεωρούν την μέθοδο αυτή την καλύτερη

Τρίτη Μέθοδος: Ξαναζέστανε την πίτσα στο φούρνο μικροκυμμάτων

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Η πίτσα σου και ο ουρανίσκος σου αξίζουν περισσότερα!

Τέταρτη μέθοδος: Ξαναζέστανε την πίτσα σου σε περίπτωση ανάγκης

jz8xdnk5cdp

Βέβαια υπάρχει πάντα καλύτερη λύση και την ξέρεις πολύ καλά.. παράγγειλε πάλι σήμερα