Κολοκυθόσουπα βελουτέ με απάκι από τον Μάνο Σαρρή
Κάνε λίγο την εξής εικόνα: Έχεις χουχουλιάσει στον καναπέ σου, έχει τυλιχτεί με την κουβέρτα σου λες και είσαι γιγαντιαίο μπουρίτο κι ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις μαραθώνιο Χάρι Πότερ. Τι λείπει; ΠΡΟΦΑΝΩΣ το φαγητό!

Και μπορείς να σκεφτείς καλύτερο φαγητό γι' αυτή τη φασούλα από μία ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ με απάκι; Ο Μάνος Σαρρής σου μαθαίνει πώς να φτιάξεις πανεύκολα την απόλυτη χειμερινή συνταγή σε λίγα λεπτά! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις τα υλικά από τη λαϊκή ή τα τοπικά καταστήματα της γειτονίας σου και να ακολουθήσεις τα βήματα. Κι αν μείνει κανένα πιατάκι, εδώ είμαστε εμείς, στείλε ένα DM.
Υλικά
1 κίτρινη κολοκύθα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο κόλιανδρο φρέσκο
4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
2 τσίλι πιπεριές
1 κομμάτι τζίντζερ
250 γρ. βούτυρο
2 λίτρα νερό
1 πακέτο σύγκλινο Μάνης η απάκι
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια (υπολόγισε ότι για 2 μερίδες, χρειάζεσαι 1 "φέτα" κολοκύθας.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, με 125 γραμμάρια βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι ,το πράσο και το καρότο. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά χωρίς να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το σύγκλινο ψιλοκομμένο και την κολοκύθα.
- Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό από 1 πορτοκάλι. Βάζουμε 2 λίτρα νερό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 με 45 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να βράσει εντελώς.
- Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός χτυπάμε τη σούπα, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και μυρώνια, απάκι ψιλοκομμένο από πάνω, φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι. ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ!