Αν πάντα πίστευες ότι το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί ή ο χαλβάς είναι τα πιο τρου ελληνικά γλυκά, θα σου λέγαμε ότι συμφωνούμε. Από τη στιγμή όμως που δοκιμάσαμε το καραμελωμένο τσουρέκι με σάλτσα cheesecake δια χειρός Μάνου Σαρρή, δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρουμε ακριβώς τον λόγο. Θέλεις ο βασιλικός, θέλεις το πορτοκάλι, θέλεις η μαστίχα από το τσουρέκι, θέλεις ή δε θέλεις θα μου πεις απόψε (#αχακαλοε), οι γεύσεις και τα αρώματα αυτής της πιατάρας θυμίζουν καλοκαιρινό απόγευμα στο χωριό μετά την παραλία. Και είναι ίσως το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο efood, να παραγγείλεις όλα τα υλικά από το efood market και να ακολουθήσεις τα βήματα. Καλές μάσες!

Υλικά

3 φέτες τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
330 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 πορτοκάλια
1 μάτσο φρέσκος βασιλικός
1 λεμόνι
1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
50 γρ. μέλι
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για την σάλτσα cheesecake: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι . Χτυπάμε δυνατά μέχρι να κάνουμε μια λεία κρέμα , ελαφρώς παχύρευστη. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
  • Απο το δεύτερο πορτοκάλι βγάζουμε μερικά φιλέτα από τη σάρκα του και κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ελαφρά. Ρίχνουμε τις φέτες από το τσουρέκι και δίνουμε χρώμα από τις 2 πλευρές για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη την κάθε πλευρά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αλλά 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο το χρώμα.
  • Για το σερβίρισμα, βάζουμε τη σάλτσα στη βάση του πιάτου. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα ανάμεσα από τις φέτες του τσουρεκιού. Γαρνίρουμε με λίγο έξτρα μέλι, τις φέτες από το πορτοκάλι και μερικά φύλλα από φρέσκο βασιλικό.

Και αφού τώρα ξέρεις τι θα ετοιμάσεις για σήμερα, μήπως να δεις και τις υπόλοιπες συνταγές του Μάνου Σαρρή για να τεστάρεις τα μαγειρικά σου σκιλς;