Φαίνεται πως το Twitter δεν είχε άδικο όταν έλεγε πως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο για το burger που μόλις έφαγαν. Τώρα πια όμως δεν το λένε απλά. Δείχνουν και την φωτογραφία.

shutterstock_166967639

Γιατί; Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι πλέον καταγράφουν την ζωή τους. Ή τουλάχιστον την γαστρονομική τους ζωή. Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι. Μερικές φορές μοιράζονται φωτογραφίες με άδεια πιάτα, βλέπε το “Για πάντα χοντροί“,  και άλλες πάλι γιατί το πιάτο είναι πολύ όμορφο.

shutterstock_179459360

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα το 52% των ανθρώπων βγάζει φωτογραφίες από το κινητό του, ενώ ένα 19% τις ανεβάζει και στο internet. Από αυτό  το 19% πολλοί ανήκουν στο group των foodtographers. Μερικά από τα μέρη που καταλήγουν αυτές οι φωτογραφίες είναι το Foodspotting, το Foodtography group στο Flickr, το Instagram αλλά και το Foursquare.

Δες το παρακάτω infographic για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και να το παίζεις έξυπνος στους φίλους σου την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για #foodporn και για φωτογραφίες φαγητού.

foodtography