Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο fit γινόμαστε, μεγαλύτερες ανάγκες για υγιεινή διατροφή και σαλάτες γεννιούνται και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά μυστικά εκεί έξω που ενισχύουν με μικρά κολπάκια την καλύτερη ζωή. Ένα από αυτά είναι και το νερό με λεμόνι. Τι έχεις όμως να κερδίσεις από αυτό;

Βοηθάει στην πέψη

Το ζεστό νερό ξυπνάει το έντερο ενώ το λεμόνι εξαγνίζει το συκώτι.

Βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα εσπεριδοειδή φρούτα σαν το λεμόνι είναι υψηλά σε βιταμίνη C αλλά και σε ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C εξυπηρετεί στο να μειώσει τις πιθανότητες κρυολογήματος ενώ το ασκορβικό οξύ ανεβάζει το σίδηρο.

697acc2bbb0b9fe3c9b45a236f303825

Ισοσταθμίζει το pH σου

Εάν έχεις χρόνιο πρόβλημα με το pH σου μάλλον θα το γνωρίζεις πως παρότι τα λεμόνια είναι οξέα, βοηθούν πολύ στην ισοστάθμιση του pH. Ειδικά εάν η διατροφή σου αποτελείται από πολύ κρέας, τυρή ή/και αλκοόλ.

Βοηθάει στην αποτοξίνωση

Τo λεμόνι με το νερό είναι φυσικό διουρητικό, έτσι ώστε το σώμα αδειάζει από τοξίνες.

a933ddf826b4e44454d952db2dae8f5b

Σε γεμίζει ενέργεια

Κι ενώ πολλοί δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν το πρωινό τους χωρίς καφέ, οι περισσότεροι κατάφεραν εύκολα, όπως ισχυρίζονται , να τον αποχωριστούν μεταά από μερικές ημέρες που ήπιαν λεμόνι με νερό. Ο συνδυασμός αυτός βοηθάει στην ενυδάτωση και οξυγόνωση του αίματος.

c95bc02a0d0216531d646d6a44c42904

Αλλάζει το δέρμα σου… προς το καλύτερο!

Η αφυδάτωση συνήθω αφήνει το δέρμα να φαίνεται μουντό, οπότε όταν ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με το δεξί, με λεμόνι και νερό δηλαδή, δίνει με τη μια στον οργανισμό του βιταμίνη C η οποία βοηθάει στην όψη υγειούς δέρματος τα αντιοξειδοτικά έχουν και ικανότητες κατά της γήρανσης.