Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να απέχει ακόμα πολύ από το σημείο που θα μπορείς να δεις και να γευτείς το αγαπημένο σου φαγητό (#καιπολυεχειαργησει), αλλά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η ομάδα θεάτρου seveneleven, με τη βοήθεια του efood, κατάφεραν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία virtual reality.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σοφή παρέα στο Μουσείο», ηλικιωμένοι κάτοικοι 12 μη κερδοσκοπικών γηροκομείων θα έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν» την εμπειρία μιας επίσκεψης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μέσω μίας εικονικής ξενάγησης στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου που αφορά τον Κυκλαδικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στα γηροκομεία υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, ενώ φέτος η επαφή αυτή θα γίνεται πλέον με ένα ακόμη τρόπο: στη δεύτερη από τις τρεις επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται σε κάθε γηροκομείο, οι ηλικιωμένοι θα παρακολουθούν, με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, μια ξενάγηση διάρκειας 4 λεπτών στο Μουσείο, δίνοντας έτσι μία άλλη διάσταση στην καθημερινότητά τους.

Το efood, θέλοντας να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της δράσης αυτής, δώρισε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 3 γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που θα προσφέρουν μία νέα μορφή ψυχαγωγίας σε άτομα που ζουν με κάποια μορφή άνοιας.

Το βίντεο, εκτός από εικονική ξενάγηση στο Μουσείο, περιλαμβάνει και πλάνα από νησιά των Κυκλάδων που τους παρακινούν να «ταξιδέψουν» στις Κυκλάδες, να ανασύρουν μνήμες και να αισθανθούν ότι βρίσκονται κάπου αλλού, έστω και για μερικά λεπτά. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες, η πολυαισθητηριακή εμπειρία που προσφέρει φαίνεται να περιορίζει κάποια συμπτώματα όπως το στρες και η σύγχυση.