Ναι, είχαμε και στο χωριό μας corn dogs.

Και όχι απλά είχαμε corn dogs στο χωριό μας, αλλά τα φτιάχναμε και κάθε φορά που βλέπαμε μπάλα. Επειδή όμως δεν κρατήσαμε και τη συνταγή του παππού μας, ζητήσαμε από τον Μανώλη Σαρρή να μας μάθει να φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα κι εύκολα corn dogs των 15 και κάτι.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να είχαν αουσία στην πρώτη συνταγή, ας ξαναπούμε τον ορισμό του 15 και κάτι: 15 λοιπόν είναι τα λεπτά που θα χρειαστεί το efood market για να σου φέρει τα υλικά της συνταγής στην πόρτα σου. Το "και κάτι" είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειάζεσαι κάθε φορά για να φτιάξεις τις πιο λαχταριστές και γρήγορες συνταγές του Μανώλη Σαρρή.

Και μετά από αυτό το ευχάριστο μουσικό διάλλειμα, σου παρουσιάζουμε τη συνταγή!

Υλικά

8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
130 γραμμάρια ζάχαρη
14 γραμμάρια αλάτι
6 γραμμάρια baking powder
3 μεγάλα αυγά
290 γραμμάρια γάλα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα (1 λίτρο)
Κέτσαπ
Μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάς με τον χυλό! Ανακατεύεις πρώτα το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι και το baking.
  • Προσθέτεις το γάλα και τα αυγά και ανακατεύεις με ένα σύρμα
    μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Έβαλες το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί; Άντε, τι περιμένεις; Μόλις κάψει το λάδι, περνάς τα λουκάνικα από ξύλινα σουβλάκια και τηγανίζεις μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
  • Σερβίρεις σε μεγάλη πιατέλα, πετάς από πάνω κέτσαπ και μουστάρδα, (Φώτη) πιάσε και παγωμένες μπύρες από δίπλα και φώναξε την παρέα να δείτε λίγη μπάλα!

Καλή όρεξη!