Οι καφέδες του Πειραιά!

Δεν κατάλαβα ποτέ  το λόγο έλλειψης φοιτητικών βραβείων αντίστοιχων των Μισελέν. Σίγουρα για να καταφέρεις να γίνεις κριτής Μισελέν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και προχωρημένες γνώσεις γευσιγνωσίας. Κανένας κριτής όμως δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδο του μεγαλύτερου γνώστης φαγητού στο σύγχρονο κόσμο: του μέσου φοιτητή! Κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του έχει καταφέρει να επιλέξει τα καλύτερα deliveries σκεπτόμενος τη γεύση, τη τιμή, την ποσότητα και την διατροφική αξία. Είναι μία γνώση που έρχεται μέσα από δοκιμές και όρεξη.

Κι ασφαλώς, ο συντάκτης αυτού εδώ του άρθρου δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση μετά από 6 χρόνια φοίτησης στο μαγευτικό Πειραιά (όχι, δεν έκανα μεταπτυχιακό, δε χρειάζεται να σχολιάσεις, έχω δώσει ήδη πολλές εξηγήσεις στη μαμά μου).

Η μάζωξη σε διάφορα φοιτητόσπιτα του Πειραιά για “διάβασμα” ήταν η συνήθεια που έγινε λατρεία. Η βραδιά ξεκινούσε με μεγαλόπνοες υποσχέσεις, συνέχιζε ως καταγραφή χρωστούμενων μαθημάτων κι έκλεινε με τα άτυπα καλλιστεία για τα καλύτερα delivery της περιοχής. Και ναι, έχω κι εγώ μία τέτοια λίστα. Και ναι, θα σου παρουσιάσω τη λίστα μου, ξεκινώντας από το θεμέλιο λίθο της φοιτητικής ζωής, αυτο που θα έπρεπε να ευχαριστούμε πρώτα στους λόγους μας στις ορκωμοσίες: τον καφέ.

Καφελόγιο

Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις ένα βιβλίο στα χέρια σου και να διαβάζεις όσο πιο γρήγορα μπορείς με αγωνία; Ε αυτό το έχω πάθει με το δεύτερο βιβλίο Χάρι Πότερ και με το μενού του “Καφελόγιο”. Κι αν πίστευα μέχρι τα 18 μου πως το κεφάλαιο με τον Βασιλίσκο ήταν ότι καλύτερο έχω διαβάσει, ήρθε η κατηγορία Choco Lovers στο συγκεκριμένο μενού κι ανέτρεψε τον κόσμο μου. Το “Καφελόγιο” είναι από τα καταστήματα που όταν αποφασίζαμε να παραγγείλουμε παίρναμε πάντα τον καφέ μας (από τα καλύτερα φρέντο που έχω δοκιμάσει -γίνεται ακόμα καλύτερο αν το συνδυάσεις με την προσφορά με το donut-) και κάτι ακόμα να δοκιμάσουμε. Από την εμπειρία μου μπορώ με σιγουριά να προτείνω τα κρουασάν XL (ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ), τον cafe de Havana (ιδανικός για τις ημέρες που πας να γράψεις αδιάβαστος), τη γρανίτα τσιχλόφουσκα και ότι υπάρχει στην κατηγορία Choco lovers. Α, για την ιστορία, τα ροφήματα σοκολάτας αποτελούν διαφορετική κατηγορία. Ο μόνος πραγματικά καλός λόγος να σηκωθείς στις 7:00 το πρωί για να παρακολουθήσεις μάθημα Λογιστικής.

Άχνη & κανέλα

Το αγαπημένο “Άχνη & κανέλα” είναι το μαγαζί που μας πήρε από το χεράκι από το πρώτο έτος και μας έβαλε κάμποσα χρόνια αργότερα σε μία αίθουσα για να ορκιστούμε. Γεμάτο μενού, απίστευτες τιμές και πιο απιστευτότερες προσφορές. Ναι, το ξέρω πως αυτό δεν είναι καν λέξη, αλλά ανέτρεξα στις φιλολογικές μου γνώσεις και δεν κατάφερα να βρω κάτι ικανό για να περιγράψω τα deals που μας έκαναν να θέλουμε να παρατείνουμε τη φοιτητική μας θητεία. Το πιο τίμιο και οικονομικό πρωινό, ανεπανάληπτα σάντουιτς και ένα όνειρο αποτελούμενο από 2 λέξεις: espresso banoffee. Το ιδανικό κατάστημα για να σε σώσει σε κάθε γεύμα της ημέρας σε περιόδους εξεταστικής.

Freddopolitan

Βρίσκεσαι στην τρίτη σεζόν του Suits ενώ παράλληλα κάνεις την πρακτική σου ή ακόμα καλύτερα εργάζεσαι ήδη σε κάποια εταιρία. Τα t-shirt και τα sneakers στη ντουλάπα σου έχουν αντικατασταθεί με πουκάμισα και oxfords. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο γραφείο με τοστάκι στο χέρι και στιγμιαίο καφέ σε shaker; Το Freddopolitan είναι το καφέ που ανεβάζει την ποιότητα και το style 10 επίπεδα πάνω, με σάντουιτς και bagels βγαλμένα από σειρά με λομπίστες, σαλάτες με κινόα και μερικές ακόμα λέξεις που δε μπορώ να προφέρω και καφέ που θα έπινες στη Βενετία. Συνοδεύεται εξαιρετικά με μάθημα Ναυτιλιακών ή διεθνέ marketing και ψαρωτικό ύφος.

Coffee Station

Όταν ένα κατάστημα έχει τόσο υψηλή βαθμολογία στο efood, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο καφές αποτελεί το βασικό καύσιμο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και όταν τόσοι άνθρωποι μοιράζουν απλόχερα 5άρια, ξέρεις ότι στο Coffee Station γνωρίζουν τι κάνουν. Ίσως η επιτυχία οφείλεται στην ταχύτητα και στην ποιότητα εξυπηρέτησης. Ίσως στο κρουασάν special που αποτέλεσε το 10% της φοιτητικής μου διατροφής; ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΜΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 4 ΔΟΣΕΙΣ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Σε ευχαριστώ για όλα Coffee Station, θα έχεις πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου και του πτυχίου μου!