Αν είσαι άνω των 25, το γνωρίζεις πολύ καλά. Αν μόλις πάτησες τα 18, πιστεύεις ακριβώς το αντίθετο. Εμείς παρ' όλ' αυτά οφείλουμε να το πούμε: τα Χριστούγεννα δεν είναι για βόλτες!

Όλοι μας κάναμε αυτό το λάθος στο πρώτο μας έτος ως φοιτητές, αλλά πλέον έχουμε την ωριμότητα και το καθαρό μυαλό να δούμε ότι τα Χριστούγεννα μπορείς να τα χαρείς όπως πρέπει μόνο αν είσαι παιδί και μαζεύεις δώρα σα να μην υπάρχει αύριο ή -ΚΥΡΙΩΣ - αν είσαι ενήλικας που έχει βάλει την άδεια του κι αράζει μέσα με κουβερτούλα και ταινίες.

Βέβαια, μέχρι κι εκεί μπορείς να κάνεις λάθος και να μην τα καταφέρεις να μπεις στο πνεύμα των ημερών. Γιατί αν έξω έχει κρύο κι εσύ είσαι στον καναπέ σου και βλέπεις το Θωρηκτό Ποτέμκιν, ε μάλλον θα δυσκολευτείς να το ζήσεις σωστά.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, η επιστημονική ομάδα του efood δίνει για μία ακόμα φορά λύση σε ένα αιώνιο πρόβλημα και δημιουργεί τη λίστα με τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλως των εποχών. Ιδού!

5. Batman Returns

Μπορεί να μην είναι καν στο top 5 ταινιών του Batman, αλλά η συγκεκριμένη καλτίλα του Tim Burton μας βάζει σε ένα dark και ταυτόχρονα χαλαρό κλίμα και μας θυμίζει δεκαετία 90, παιχνίδια κάτω από το δέντρο, κάλαντα με δραχμές και γενικά ΦΑΣΑΡΑ!

4. Elf

Πάταξον με, άκουσον δε! Μπορεί το σενάριο να είναι λες και βγήκε από A.I. που του ζήτησες μία οποιαδήποτε ταινία του Will Ferrel, αλλά όταν πλησιάζεις στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι ότι έχεις και την πνευματική διαύγεια για να λύνεις εξισώσεις τρίτου βαθμού. Όσο χαζούλα κι αστεία πρέπει για να κοιμηθείς κάπου στα μισά και να μην έχει τύψεις που την έχασες.

3. Die Hard

Για πολλά χρόνια υπήρχε ένα σκληροπυρηνικό φαν γκρουπ του Die Hard που φώναζε ότι η συγκεκριμένη ταινία, εκτός από μία από τις καλύτερες περιπέτειες όλων των εποχών, είναι και μία αυθεντική, Χριστουγεννιάτικη ταινία. Και ξέρεις κάτι; Είχαν απόλυτο δίκιο!

2. Home Alone

Μπορείς να δεις Home Alone χωρίς Χριστούγεννα, δεν μπορείς όμως να ζήσεις Χριστούγεννα χωρίς Home Alone. Αυτό τα λέει όλα. Πάμε παρακάτω.

1.It's a Wonderful Life

Απίστευτο σενάριο, συγκλονιστικές ερμηνείες, όσο βίντατζ πρέπει ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Το It's a Wonderful Life δεν είναι μία ακόμα Χριστουγεννιάτικη ταινία, είναι όλο το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένα δίωρο. Φρανκ Κάπρα, σε ευχαριστούμε.

Εκτός συναγωνισμού: Harry Potter

Θα κάναμε τα πάντα για να πάμε στο Χόγκουαρτς, έστω και για μία μέρα. Θα κάναμε ακόμα περισσότερα για να ζήσουμε Χριστούγεννα στη μεγάλη τραπεζαρία της μαγικής σχολής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε μαραθώνιο Harry Potter κάθε Χριστούγεννο. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο.

Βάλε λοιπόν το κινητό στο αθόρυβο, τυλίξου με κουβέρτα σαν ανθρώπινο μπουρίτο, παράγγειλε ζεστή σοκολάτα και pop corn από το efood και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!