Οι αληθινοί σεφ, οι μάγειρες που είναι βασιλιάδες στις κουζίνες τους, κάνουν ένα διάλειμμα για να φτιάξουν ένα snack και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του efood.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο πιο χαμογελαστός σεφ των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών, χαρίζει στην ήδη λατρεμένη carbonara ένα twist που μας κάνει να πανηγυρίζουμε κι εξυμνεί το κοτόπουλο με μπάμιες, τον Pascal Barbot και τα εσπεριδοειδή.

Πάρε χαρτί και μολύβι, κλέψαμε (μας την έδωσε βασικά) τη συνταγή του σεφ γι' αυτή την απίστευτη carbonara!

Τι θα χρειαστείς:

1 πακέτο Linguine
4 κρόκους αυγού
220g guanciale ή λαρδί ή άκοπο μπέικον
1 κ. γ. βούτυρο για το τσιγάρισμα
120g τριμμένη παρμεζάνα
200g νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
½ μάτσο σχοινόπρασο
1 κ. γ. βούτυρο τρούφας
αλάτι, πιπέρι

Και πώς θα το φτιάξεις:

  • Βράζεις τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό. Όχι γιατί βιάζεσαι και πεινάς, αλλά ώστε να είναι al dente.
  • Κόβεις το μπέικον σε μπαστουνάκια, προθερμαίνεις ένα τηγάνι και λιώνεις ελάχιστο βούτυρο.
  • Τσιγαρίζεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά για περίπου 6- 7΄μέχρι να πάρει πολύ ωραίο χρώμα και να βγάλει το επιπλέον λίπος του - σου τρέχουν ήδη τα σάλια ή μόνο σε μας συμβαίνει;
  • Σουρώνεις το extra λίπος και το κρατάς στην άκρη. Στη συνέχεια, σουρώνεις τα ζυμαρικά και κρατάς το νερό του μαγειρέματος για τη γεύση αλλά και το άμυλο για τη σάλτσα.
  • Βάζεις σε ένα μπολ τους κρόκους και τους χτυπάς ελαφρά. Προσθέτεις 200g από το νερό που κράτησες από τα μακαρόνια σε δόσεις ώστε να ανεβάσεις σταδιακά τη θερμοκρασία και να μην ψηθεί το αυγό - δεν κάνεις ομελέτα.
  • Προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος που κράτησες προηγουμένως και το μισό από το τυρί και ανακατεύεις.
  • Βάζεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με το μπέικον και τρίβεις το υπόλοιπο τυρί. Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Περιχύνεις με τη σάλτσα κι ανακατεύεις να πάει παντού και να χυλώσει με τη θερμοκρασία των ζυμαρικών. ΗΛΙΑ ΡΙΧ' ΤΟ!
  • Προσθέτεις το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και το βούτυρο τρούφας. Τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα: κλείνεσαι σε ένα δωμάτιο με τα ζυμαρικά αγκαλιά και τα απολαμβάνεις. Τέτοια αριστουργήματα πρέπει να τα απολαμβάνει ο δημιουργός - έστω την πρώτη φορά.

Enjoy!