Την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 & 5 Οκτωβρίου 2022 παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Naxos Smart Island από τον κ. Cameron Brooks, Director of Public Sector, Europe, Middle East & Africa και το επιτελείο της Amazon Web Services. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Naxos Smart Island», 20 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες και start-ups, ανάμεσα στις οποίες και το efood, συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό και καινοτόμο εγχείρημα που θα μετατρέψει τη Νάξο στο πρώτο “έξυπνο” νησί στην Ελλάδα.

Για εμάς η ανάπτυξη και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, είναι βασικό συστατικό της εξέλιξής μας, καθώς με την τεχνολογία είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε μία πιο στοχευμένη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες της πλατφόρμας.

Έχοντας ήδη δημιουργήσει την καινοτόμα υπηρεσία Gate Delivery, σε συνεργασία με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, πήγαμε ένα βήμα παρακάτω και προτείναμε τη δημιουργία μιας υπηρεσίας όπου οι επισκέπτες της Νάξου θα μπορούν να παραγγείλουν και να παραλάβουν, όπου βρίσκονται, προϊόντα από όλες τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η ιδέα αυτή, προσφέρει λύσεις και ευκαιρίες προς όλους. Συγκεκριμένα:

  • Τα εστιατόρια και τοπικά καταστήματα έχουν στη διάθεσή τους, ένα επιπλέον κανάλι πώλησης και αποκτούν πρόσβαση σε μεγαλύτερο πελατολόγιο.
  • Τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα μπορούν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε τοπικά εστιατόρια και καταστήματα στους επισκέπτες τους.
  • Και τέλος, οι επισκέπτες του νησιού, έχουν πρόσβαση σε ποικιλία επιλογών και εύκολη, ασφαλή διαδικασία αγοράς.

Ευχαριστούμε την Amazon Web Services για την πρωτοβουλία και το εγχείρημα να δημιουργήσει το πρώτο «έξυπνο» νησί στη χώρα μας!

Starting locally, Inspiring globally!