Είναι το φετινό Burger Fest X efood το καλύτερο που έχει συμβεί; Ναι, μέχρι το επόμενο που σίγουρα θα το ξεπεράσει. Φάγαμε του σκασμού; Ναι. Μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο από το Tarantino για να τον ρωτήσουμε σημαντικές burgeroερωτήσεις; Ναι. Μας έτρεχαν τα σάλια σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης; Χμ. ΝΑΙ.

Πώς αντιμετωπίζετε πελάτες που ζητούν ειδικές διατροφικές προσαρμογές (π.χ. χορτοφαγικά burger, χωρίς γλουτένη);

Αν κάποιος έχει θέμα με γλουτένη, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί τα ψωμάκια μας είναι όλα με γλουτένη. Αν όμως δε θέλει καθόλου ψωμάκι για να αποφύγει την γλουτένη, τότε μπορούμε να του κάνουμε το burger του με iceberg. Οτιδήποτε άλλο σε αλλεργίες, μας το αναφέρει και το φροντίζουμε.

Ποιες είναι οι κύριες τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε το ιδανικό ψήσιμο του μπιφτεκιού;

Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία της πλάκας είναι τα πιο σημαντικά για το σωστό ψήσιμο ενός burger.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση ή φιλοσοφία που ακολουθείτε στην προετοιμασία burger;

Και στην προετοιμασία των πρώτων υλών που γίνεται τα πρωινά, αλλά και στην προετοιμασία των burger, όλα παίρνουν τον χρόνο τους. Δεν είμαστε fast food, είμαστε street food- το λέω γιατί κάπως αυτές οι έννοιες έχουν συγχυστεί.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος burger να φτιάχνετε και γιατί;

Για εμένα προσωπικά, το cheese είναι η επιτομή του burger, γιατί από εκεί καταλαβαίνεις ακριβώς το μαγαζί, τις γεύσεις του και τον χαρακτήρα του.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο συστατικό που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ σε burger και πώς αντέδρασαν οι πελάτες;

Το πιο περίεργο είναι η γαρίδα και το kimchi. Είναι δύο διαφορετικά burger προφανώς που έχουν αυτά τα υλικά και ο κόσμος το πήρε και έτσι και αλλιώς. Εμείς το λατρέψαμε πάντως, για αυτό και τα φτιάξαμε.

Αν το burger σας ήταν χαρακτήρας ταινίας, ποιος θα ήταν και γιατί;

Σίγουρα από κάποια ταινία του Tarantino. Όχι απαραίτητα με κάποιον συγκεκριμένα, αφού η επιρροή είναι πολύ μεγάλη -όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομά μας.

Αν μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα burger εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, ποια υλικά θα χρησιμοποιούσατε;

Σίγουρα θα είχε προβατινά ή γουρουνοπούλα. Και ένα μικρό spoiler: έχουμε κάτι τέτοιο στα σκαριά, οπότε μείνετε έτοιμοι.

Πώς φαντάζεστε το τέλειο burger; Ποια υλικά θα είχε;

Για εμένα 2 πράγματα είναι τα πιο σημαντικά: το τέλειο μπιφτέκι που θα είναι ψημένο medium και το brioche το ψωμάκι. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και περί ορέξεως, ό,τι θέλει ο καθένας.

Ποια είναι τα burger που θα παρουσιάσετε στο Burger fest και τι τα κάνει ξεχωριστά για αυτή την ιδιαίτερη 10η χρονιά;

Έχουμε ετοιμάσει το Best Bad Food in Town που είναι η δική μας smash εκδοχή. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω πως προτιμώ τα smash burgers, αλλά το δικό μας το ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη για τις ανάγκες του fest.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στην 10η επετειακή χρονιά του Burger Fest; Πώς αισθάνεστε που είστε μέρος αυτής της γιορτής;

Δεν μπορεί να λείπει το Tarantino από αυτές τις γιορτές. Ειδικά από τόσο κομβικές όσο τα 10 χρόνια του Burger Fest και όταν υπάρχει και ένα από τα top brands της χώρας, το efood να το στηρίζει, πρέπει να είμαστε κι εμείς κομμάτι της γιορτής αυτής.

Τι ανυπομονείτε να δοκιμάσετε από τα υπόλοιπα burger που υπάρχουν εδώ γύρω;

Έχω δοκιμάσει από το HankyPanky και μου άρεσε αρκετά, έχω δοκιμάσει το bao από το Hurry Up και θέλω να δοκιμάσω και από το F*smashing που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.