10ο Burger Fest X efood. Τόσες λίγες λέξεις, τόσες πολλές γεύσεις. Προφανώς και βρεθήκαμε εκεί (λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;), προφανώς και δοκιμάσαμε ΑΠΕΙΡΑ burger και προφανώς και μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο, το πρόσωπο πίσω από το F*smashing που απάντησε στις efoodοερωτήσεις μας, ρίχνοντας έτσι φως στα burgeroμυστικά του.

Πώς αντιμετωπίζετε πελάτες που ζητούν ειδικές διατροφικές προσαρμογές (π.χ. χορτοφαγικά burger, χωρίς γλουτένη);

Δυστυχώς δεν έχουμε λύσεις ή επιλογές για εκείνους με διατροφικές ιδιαιτερότητες. Είμαστε στη φάση του straight burger για την ώρα.

Ποιες είναι οι κύριες τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε το ιδανικό ψήσιμο του μπιφτεκιού;

Μόνο smash. Smash μόνο. Για αυτό και F*smashing το μαγαζί μας. Δεν έχουμε ζουμπουρλά μπιφτέκια. Λεπτό μπιφτέκι, full fat, full smash, full γεύση.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση ή φιλοσοφία που ακολουθείτε στην προετοιμασία burger;

Θέλουμε αγνά υλικά, πολύ απλά, δε θέλουμε να μπλέκουμε με πολλές γεύσεις, ο κιμάς μόνο μοσχάρι με αρκετό λίπος. Αυτό θα πω. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα εμείς.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος burger να φτιάχνετε και γιατί;

Χμμμ… νομίζω το smash. Αλλιώς θα είχαμε και διαφορετικό όνομα.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο συστατικό που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ σε burger και πώς αντέδρασαν οι πελάτες;

Γενικά δεν παίζουμε με περίεργα συστατικά. Φέτος και μόνο κάναμε το Oh La La αποκλειστικά για το φεστιβάλ με μια σάλτσα Café de Paris που έχει πολλά περίεργα υλικά. Νιώθω πως είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά που συνήθως ετοιμάζουμε, αλλά ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει.

Αν το burger σας ήταν χαρακτήρας ταινίας, ποιος θα ήταν και γιατί;

Ποιοοοος ζει στην θάλασσα σε ανανά; Ο Μπομπ Σφουγγαράκης.

Αν μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα burger εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, ποια υλικά θα χρησιμοποιούσατε;

Δεν είμαι φαν της ελληνικής κουζίνας γιατί δεν τρώω φέτα… Αλλά ίσως κάποιο απάκι, κάποια λούζα μυκονιάτικη ίσως. Αυτά νομίζω γιατί από τυριά δεν είμαι και ο ιδανικός.

Πώς φαντάζεστε το τέλειο burger για πρωινό; Ποια υλικά θα είχε;

Μπιφτέκι από λουκάνικο, αβγά, ψητή ντομάτα και ψωμί english muffin.

Ποια είναι τα burger που θα παρουσιάσετε στο Burger fest και τι τα κάνει ξεχωριστά για αυτή την ιδιαίτερη 10η χρονιά;

To Oh La La που ανέφερα και προηγουμένως, που θέλει αρκετή προετοιμασία. Βασιστήκαμε στο steak, fries & café de Paris των γαλλικών εστιατορίων και θέλαμε να το περάσουμε σε ένα smash burger μαζί με bacon dust και γαλλική σαλάτα.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στην 10η επετειακή χρονιά του Burger Fest; Πώς αισθάνεστε που είστε μέρος αυτής της γιορτής;

Για εμάς είναι η πρώτη φορά και επειδή είναι το 10ο, είναι επετειακό, είναι το καλύτερο ως τώρα το δοκιμάσαμε και είμαστε full χαρούμενοι αλλά και τρομαγμένοι γιατί όλο αυτό δεν το έχουμε ξαναζήσει. Αλλά ανυπομονούμε και θέλουμε να σας γνωρίσουμε όλους και να σας σερβίρουμε burgerάκια.

Τι ανυπομονείτε να δοκιμάσετε από τα υπόλοιπα burger που υπάρχουν εδώ γύρω;

Υπήρχε αλλά το δοκίμασα: το κλασικό του Tarantino, γιατί όπως είπα η γεύση βρίσκεται στην απλότητα.