Αν τα smash burgers είναι τα αγαπημένα σου, τότε σίγουρα ξέρεις το Smashers. Αυτό που δεν μπορείς να ξέρεις είναι πως ο Τάσος έχει δώσει και την ψυχή του για να κάνει μερικά από τα νοστιμότερα smash που μπορείς να βρεις εκεί έξω, και μας χάρισε μερικά λεπτά από τον χρόνο του στο Burger Fest X efood για να απαντήσεις στις burgeroερωτήσεις μας.

Πώς αντιμετωπίζετε πελάτες που ζητούν ειδικές διατροφικές προσαρμογές (π.χ. χορτοφαγικά burger, χωρίς γλουτένη);

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια επιλογή. Αλλά στο μέλλον θα έχουμε επιλογή με iceberg για τους gluten free πελάτες αλλά και vegan burger για εκείνους που θέλουν κάτι χορτοφαγικό.

Ποιες είναι οι κύριες τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε το ιδανικό ψήσιμο του μπιφτεκιού;

Εμείς κάνουμε smash, οπότε το μπιφτέκι πρέπει να πατηθεί πολύ. Άρα έχουμε καραμέλωμα, σωστό χρώμα και να είσαι πάντα προσεκτικός γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να καεί. Αν θα έπρεπε να πω δηλαδή μια τεχνική, θα έλεγα το πάτημα.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση ή φιλοσοφία που ακολουθείτε στην προετοιμασία burger;

Τηρούμε πάντα τη σειρά. Πρώτα ψήνουμε το ψωμάκι, ετοιμάζουμε τα υλικα που χρειάζονται κι αυτά ψήσιμο και μετά στήνουμε το burger.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος burger να φτιάχνετε και γιατί;

Πλέον, είναι το smash. Το έχουμε λατρέψει και προσπαθούμε πάντα να έχουμε κάτι διαφορετικό και νέο στα burger που προτείνουμε.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο συστατικό που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ σε burger και πώς αντέδρασαν οι πελάτες;

Περίεργο… Θα πω την teriyaki sauce. Συνδυάσαμε σε ένα burger teriyaki και τρούφα. Αν και το φοβηθήκαμε γιατί οι γεύσεις είναι ιδιαίτερες και έντονες, ο κόσμος το αγάπησε και το αγκάλιασε πολύ.

Αν το burger σας ήταν χαρακτήρας ταινίας, ποιος θα ήταν και γιατί;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, αλλά τώρα μου έρχεται να σου πω Denzel Washington. Έχει αυτό το κύρος αλλά και τη δυνατότητα να παίζει εξίσου καλά διαφορετικούς ρόλους, κάπως σαν τις γεύσεις που θα βρεις και στο Smashers.

Αν μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα burger εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, ποια υλικά θα χρησιμοποιούσατε;

Θα έκανα μια σάλτσα φέτας, με ντοματούλα, ρίγανη, μαρούλι, αγγούρι πίκλα και πιστεύω αυτά θα έβγαζαν μαζί με το μπιφτέκι την απόλυτη ελληνική γεύση.

Πώς φαντάζεστε το τέλειο burger; Ποια υλικά θα είχε;

Αβγό, bacon, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί cheddar. Τόσο απλά. Όσο λιγότερα υλικά, τόσο το καλύτερο. Η απλότητα στο μεγαλείο της.

Ποια είναι τα burger που θα παρουσιάσετε στο Burger fest και τι τα κάνει ξεχωριστά για αυτή την ιδιαίτερη 10η χρονιά;

Το teriyaki που σου είπα πριν είναι μια έμπνευση που ετοιμάσαμε για το Burger Fest, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε και σαν signature dish στα καταστήματά μας αφού αγαπήθηκε τόσο.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στην 10η επετειακή χρονιά του Burger Fest; Πώς αισθάνεστε που είστε μέρος αυτής της γιορτής;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στο Burger Fest. Ξεκινήσαμε τις συμμετοχές μας από πέρυσι και για μια χρονιά ακόμα, γουστάρουμε πολύ που βρισκόμαστε εδώ. Περνάμε καλά πραγματικά και ευχόμαστε να συνεχίσει και 11η, 12η χρονιά και πολλές ακόμα. Να είμαστε καλά, να είμαστε γεροί και να το διασκεδάζουμε.

Τι ανυπομονείτε να δοκιμάσετε από τα υπόλοιπα burger που υπάρχουν εδώ γύρω;

Κάποιο συγκεκριμένο burger όχι, αλλά σίγουρα θα περάσω από όλα τα περίπτερα να δοκιμάσω. Είναι όλοι πολύ δυνατοί παίκτες και στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι burger lovers.