Θέλω σουβλάκι: Το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια
Κάνε εικόνα. Είσαι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο Άλσος. Κάνεις βόλτα με τον αγαπημένο/αγαπημένη/κολλητό/παιδί, όποιον θέλεις τελοσπάντων. Από την τσάντα σου ταξιδεύει μια γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά από σουβλάκια. Βρίσκετε ένα παγκάκι με θέα τη λίμνη και καθώς ξετυλίγεις το σουβλάκι και επιχειρείς με ανυπομονησία μικρού παιδιού την πρώτη δαγκωματιά, ξαφνικά το μαγικό τοπίο αμέσως γίνεται ακόμα πιο συγκλονιστικό. Πόσο υπέροχο έτσι;
Ναι, αλλά ξέρεις τι γίνεται; Σήμερα βρέχει. Δεν έχεις παρέα και κυρίως δεν έχεις σουβλάκια. Δυστυχώς, για όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για τα σουβλάκια όμως; Wait for it! Βρήκαμε τα top σουβλατζίδικα στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα στα φέρουμε στην πόρτα σου με το efood delivery φυσικά. Το κάναμε λίγο καλύτερο. Τι λες;
1. Σάββας κεμπάπ: το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία
2. Ευριπίδης σουβλάκια: το γνήσιο σουβλάκι
3. Η πίττα του παππού: τα παραδοσιακά σουβλάκια
4. Οι σουβλάκες: είναι το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια;
5. Σουβλακούπολη Νέα Φιλαδέλφεια: μα πόσο τύχη να μένεις εκεί
6. Γυροτεχνείο: γυροπωλείο-εκπαίδευση
7. Ο Δήμος: κάτι περισσότερο από το καλύτερο σουβλάκι
8. Η Πόλη: σουβλατζίδικο με άρωμα Ανατολής
Σάββας κεμπάπ: το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία
Κάτσε να σου εκθέσουμε αναλυτικά γιατί θα παραγγείλεις από το Σάββας Κεμπάπ το σουβλάκι σου. Πρώτον, γιατί το μαγαζί έχει ιστορία. 90 χρόνων συγκεκριμένα αφού το πρώτο κατάστημα του άνοιξε το 1922. Για να αντέχει τόσα χρόνια και να επεκτείνεται, δεν μπορεί κάτι θα σημαίνει. Δεύτερον, γιατί οι μερίδες του είναι τεράστιες.Φτάνουν για να φας και την άλλη μέρα φαντάσου. Κι αν δεν έχεις φάει κρύο σουβλάκι από το ψυγείο, δεν ξέρεις τι χάνεις και δεν το αγαπάς όσο του αρμόζει! Τρίτον, γιατί μπορεί το κεμπάπ του να είναι άπαιχτο αλλά παράλληλα, θα βρεις κι ένα τεράστιο κατάλογο με άλλες επιλογές. Και για ένα foodie σαν και του λόγου σου, αυτό είναι αρκετά σημαντικό έτσι; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ό,τι και αν λαχτάρησες, μπες efood, επίλεξε από το Σάββας κεμπάπ menu κι έφτασε!
efood insight tip: Είσαι γλύκας έτσι κι αλλιώς, το θέλεις όμως πάντα και το γλυκό σου. Κιουνεφέ, κιουνεφέ, κιουνεφέ από το Σάββας κεμπάπ. Pure love.
Ευριπίδης σουβλάκια: το γνήσιο σουβλάκι
Άλλο ένα μαγαζί με χρόνια στην πλάτη του (60 όχι αστεία) είναι κοντά σου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να μην το εκμεταλλευτείς; Αμαρτία! Εδώ θα φας καλά, όχι αστεία. Βάλε το πιο άνετο παντελόνι σου, ένα εγκυμοσύνης ala Joey από τα Φιλαράκια είναι ό,τι πρέπει, και ετοιμάσου για όλα. Κοντοσούβλια, γύρο, κεμπάπ, παϊδάκια, σπετσοφάι, μέχρι και τυλιχτά με γαρίδες έχουν οι άνθρωποι, δηλαδή τι άλλο μπορεί να ζητήσεις; Αν δεν πιστεύεις, ρίξε ένα βλέφαρο στο efood Ευριπίδης menu. Έμεινες με το στόμα ανοιχτό; Told you so!
efood insight tip: Επειδή είσαι και λίγο μερακλής και σε αγαπάμε ένα κλικ περισσότερο γι’ αυτό, μην ολοκληρώσεις παραγγελία χωρίς παστουμαρδοπιτάκια.
Η πίττα του παππού: τα παραδοσιακά σουβλάκια
Εδώ η παράδοση δεν είναι μόνο στα χρόνια που είναι στο χώρο ή στο μενού του αλλά και στο ίδιο το όνομα. Γιατί όταν ακούς πίττα του παππού, το bonding είναι άμεσο. Παιδικές αναμνήσεις και παππού-sitting, όταν είχες τα best σνακ ever. Ξέρεις, λοιπόν, εκ των προτέρων ότι εδώ μάλλον τρως καλά. Και είσαι μέσα. Μέσα για μέσα. Θες hamburger; Θες σουβλάκι; Μέχρι πίττα με ομελέτα θα βρεις. Οι πατάτες δικές του, η πίττα του δε χάνεται, οι μερίδες τεράστιες, τα κρέατα όλα ένα κι ένα, δεν περιγράφουμε άλλο! Αν δεν έχεις μπει ακόμα efood Η πίττα του παππού menu, απλά θαυμάζουμε την αυτοσυγκράτηση σου.
efood insight tip: Εμείς άκρη για το ποια κρεατοφαγική επιλογή είναι πιο επική δε βγάλαμε. Αν ανήκεις στην ίδια συνομοταξία, η λύση είναι μία. Οι ανάμικτες μερίδες του παππού!
Οι σουβλάκες: είναι το καλύτερο σουβλάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια;
Όπως λένε σε όλους τους τελικούς ριάλιτι, εδώ που φτάσαμε είναι όλοι νικητές. Δεν ξέρουμε αν ισχύει εκεί, εδώ πάντως το υποστηρίζουμε 100%. Θα σου πούμε, όμως, γιατί αγαπήσαμε αρχικά τους Σουβλάκες. Γιατί οι άνθρωποι έχουν σκεφτεί το πιο super όνομα και φαίνεται να τρολάρουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Οπότε respect εξαρχής. Προχωρώντας παρακάτω, όμως, λατρέψαμε και όλα τους τα τυλιχτά (γύρος τυλιχτός με σάλτσα jack είναι to-die-for), τις σούπερ πατάτες, τις αφράτες πίτες, ενώ βρήκαμε και τυλιχτά με φύλλα iceberg.Το έχεις ξανακούσει; Μόνο στους σουβλάκες γίνονται αυτά! Κι αν είσαι vegan και συνήθως μένεις στην απ’ έξω, σήμερα θα ξεκουμπώσεις κι εσύ το παντελόνι! Μπες efood οι Σουβλάκες menu και δες με τα ίδια σου τα μάτια αν θες!
efood insight tip: Κάτσε να σου πούμε πώς θα κλείσεις την κραιπάλη σου. Λουκουμάδες με σοκολάτα. Δηλαδή αν αυτό δεν είναι happy ending, τότε ποιο είναι;
Σουβλακούπολη Νέα Φιλαδέλφεια: μα πόσο τύχη να μένεις εκεί
Αυτό φαντάζομαι το έχεις αντιληφθεί ήδη. Εδώ, όμως, το δίνεις ένα παραπάνω γιατί τη Σουβλακούπολη θα τη βρεις μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γέννημα θρέμμα, υπάρχει για τα μάτια και το στομάχι σου και μόνο. Θα φας, λοιπόν, κεμπάπ Σουβλακούπολη, γύρο Μακεδονίας (όσο να πεις εκεί ξέρουν να τρώνε), σαλάτα Σουβλακούπολη και μπιφτέκια γαλοπούλας αν είσαι σε διατροφή. Γελάς ε; Μπες efood Σουβλακούπολη menu, κάνε τις επιλογές και τις τσαχπινιές σου κι εμείς θα κάνουμε τα μαγικά μας για να τις φέρουμε στην πόρτα σου.
efood insight tip: Θα βρεις και απίθανα burgers εδώ. Μετακομίζουμε Νέα Φιλαδέλφεια, ΤΩΡΑ!
Γυροτεχνείο: γυροπωλείο-εκπαίδευση
Επειδή το μαγαζί ασχολείται με την τέχνη του γύρου και επειδή το όνομα του φέρνει σε Πολυτεχνείο κι είμαστε υπέρ της δια βίου μάθησης, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφήσεις τον ουρανίσκο σου να εκπαιδευτεί στις γεύσεις του. Οι σκεπαστές του είναι από άλλο πλανήτη, τα τυλιχτά του ζουμερά και μπαμπάτσικα και οι πατατούλες οι φρεσκοκομμένες δεν υπάρχουν. Άντε, ακόμα να ξεκινήσεις την εκπαίδευση σου; Θυμάσαι τι έλεγε ο Σωκράτης; Ο φιλόσοφος ντε. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα (ένα ξέρω ότι τίποτα δε ξέρω). Μπες, λοιπόν, efood Γυροτεχνείο menu για να μάθεις!
efood insight tip: Αν, σε γενικές γραμμές, τρέφεις έντονα και τρυφερά συναισθήματα για το κοτόπουλο, το γύρο κοτόπουλο του Γυροτεχνείου θα τον ζητήσεις σε γάμο!
Ο Δήμος: κάτι περισσότερο από το καλύτερο σουβλάκι
Τυλιχτά με κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε τελεία εδώ. Γιατί για όποιον παίρνει το λατρεμένο κοκορέτσι και μας το σερβίρει σε κατάσταση τρυφερών εναγκαλισμών με πίτα και λοιπά υλικά δε χρειάζεται να πεις πολλά. Πώς, όμως, να συγκρατηθούμε και να μην πούμε για το γύρο το χοιρινό, το yummy κοτόπουλο σούβλας και τις huge μερίδες που πάντα μιλάνε στις καρδιές μας; Το ξέρεις ότι όταν οι ορμόνες της πείνας χτυπάνε εγκέφαλο και βρίσκουμε καλό φαγητό είμαστε ανεξέλεγκτοι. Χάσε κι εσύ, λοιπόν, τον έλεγχο και το μυαλό σου καθώς θα τσεκάρεις το efood Ο Δήμος menu γιατί μια ζωή την έχουμε βρε αδερφέ!
efood insight tip: Τυροπιτάκι. Χειροποίητο. Δικό του. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;
Η Πόλη: σουβλατζίδικο με άρωμα Ανατολής
Το ψητοπωλείο Η Πόλη παραπέμπει απευθείας στην Κωνσταντινούπολη και την Ανατολή και μας έχει ήδη από το όνομα καθώς όσο να πεις μια αδυναμία όλοι την έχουμε στην άλλοτε βυζαντινή πρωτεύουσα. Κάτσε να σε ξεναγήσουμε τώρα στο μενού του για να γίνει η αδυναμία αυτή φουλ έρωτας. Λοιπόν, ξεκινάμε από ορεκτικά, έτσι για να σου ανοίξουμε την όρεξη. Σουτζούκι, πιτάκια Καισαρείας, καγιανάς και πιπεριά καυτερή αν σου αρέσουν τα extreme sports. Πάμε στα κυρίως για να γίνει μάχη. Γύρος, κεμπάπ, σις κεμπάπ, καλαμάκι και κοντοσούβλι σπέρνουν τον πανικό στο διάβα τους ενώ το κεμπάπ εζμελί και το κεμπάπ Αδάνα δίνουν πραγματικά ρέστα. Και φυσικά δε θα ξεπλύνεις το στόμα σου με ένα γλυκάκι; Πορτοκαλόπιτα από την Πόλη, λες και την τρως από τα χεράκια της γιαγιάς σου. Δες τα υπόλοιπα στο efood Η πόλη menu και θα στα φέρουμε εμείς στην πόρτα σου με ρυθμούς Speedy Gonzales.
efood insight tip: Σταβλίσια μπριζόλα. #τα λόγια είναι περιττά
Θέλω σουβλάκι! Πες μου κι άλλα!
Ποιος ανακάλυψε το σουβλάκι;
Το σουβλάκι έχει κάνει μια special guest εμφάνιση ήδη στην αρχαιότητα. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τόσα και τόσα ανακάλυψαν, στο σουβλάκι θα κολλούσαν; Πάντως, στη σημερινή μορφή του συνετέλεσαν περισσότερο οι Κωνσταντινουπολίτες ενώ το final touch το έδωσε πιθανώς ένας πρόσφυγας στον Πειραιά κάπου γύρω στο 1940. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε όνομα, οπότε ο ανδριάντας θα στηθεί “Στον άγνωστο σουβλατζή”.
Γιατί το σουβλάκι το λέμε καλαμάκι;
Γενικά όσοι αναφέρονται στο σουβλάκι ως καλαμάκι θεωρούν ότι ονομάζεται έτσι γιατί αποτελείται από κομμάτια κρέατος περασμένα σε ξύλινο καλαμάκι. Μέχρι εκεί. Δεν μπλεκόμαστε στην αντιπαράθεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης επ ουδενί. Εξάλλου, τι μας νοιάζει πώς το λένε; Να το τρώμε θέλουμε.