Θεσσαλονίκη είσαι μια, στον κόσμο δεν είναι άλλη, λέει το άσμα. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεκινά η συζήτηση για τις βάφλες; Η καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη είναι μία;

Για απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, χρειαστήκαμε βοήθεια. Τα καλύτερα σαγόνια του efood επιστρατεύτηκαν για το σκοπό αυτό. Φορώντας τα πιο χαλαρά τους ρούχα και κάνοντας ασκήσεις χαλάρωσης προσώπου για να είναι έτοιμοι για ό,τι επακολουθήσει, πήραν θέση όχι στο τραπέζι γιατί δεν είναι χθεσινοί. Στον καναπέ φυσικά για να υπάρχει η απαιτούμενη άνεση. Στο μεταξύ, οι efooders με τα γρηγορότερα δάχτυλα είχαν αναλάβει τις παραγγελίες γιατί δεν υπήρχε λεπτό για χάσιμο. Όπως καταλαβαίνεις, με τέτοια ομάδα η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Η απάντηση στο βασανιστικό αυτό ερώτημα δόθηκε με ακρίβεια, μετά από πολλές βάφλες, πολύ σοκολατο-πασάλειμμα, πολλές χαρτοπετσέτες και πολλά μουγκρητά ευχαρίστησης. Τελικά, πόσες είναι οι καλύτερες βάφλες στη Θεσσαλονίκη, οεο;

1. Smell eat: δε θα το μυρίσεις, θα το καταβροχθίσεις
2. Ξέρεις από κρέπα; Θα μάθεις κι από βάφλα.
3. Creperie: βάφλες με έμπνευση
4. Greedy: γιατί οι βάφλες δεν είναι ποτέ αρκετές
5. 24hrs Posto: η καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη (σχεδόν) 24/7
6. Trocadero: η καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη είναι ιστορική
7. Creperie Mereda: Βάφλα πραλίνα, βάφλα παγωτό, θα τρελαθώ!
8. La waffle, ελληνιστί Η βάφλα
9. Madame chocolat: χρειάζεσαι ιδιαίτερα για την καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη;
10. Dada’s House: ζητάς τις καλύτερες βάφλες, σου έρχονται delivered by efood
11. Άλλες βαφλο-απορίες

Smell eat: δε θα το μυρίσεις, θα το καταβροχθίσεις

Γιατί βάφλα από το Smell eat; ρωτάς. Οι ειδήμονες απαντούν. Πρώτον, γιατί είναι τεράστια. Δεύτερον, γιατί θα βρεις άπειρους συνδυασμούς, ένας εκ των οποίων περιλαμβάνει και φαρίν λακτέ. Και μ’ αυτό νομίζω τα είπαμε όλα. Αν έχεις μικρότερα αδέρφια και τα τάιζες νιώθεις, αλλιώς θα μάθεις. Ένα search efood Smell eat menu χρειάζεται. Τίποτα άλλο.


efood insight tip: Αν δε σου αρέσει η suggested βάφλα με τη φαρίν λακτέ, φτιάξε τη δική σου και παίξτο το σύστημα όπως θέλεις εσύ.

Ξέρεις από κρέπα; Θα μάθεις κι από βάφλα.

Next stop, Ξέρεις από κρέπα; Σήκω, κατεβαίνεις. Οκ συγκρατήσου στην παρόρμηση να πάρεις κρέπα γιατί εδώ μιλάμε για βάφλες και γιατί εδώ θα βρεις και bubble waffles, και γλυκές και αλμυρές. Μπες efood Ξέρεις απο κρέπα; menu γιατί ακόμα κι αν εσύ δεν ξέρεις, αυτοί ξέρουν. Και πολύ καλά μάλιστα

efood insight tip: Αν όντως σε ξέρουμε καλά, το έχεις ήδη μπανίσει. Για το αλμυρό bubble waffle λέμε, με το gouda, τη γαλοπούλα, το τηγανητό αυγό και τη σεφ σως. Είμαστε μέσα;

Creperie: βάφλες με έμπνευση

Οι άνθρωποι έβαλαν την έμπνευση και έφτιαξαν την καλύτερη ζύμη για βάφλες. Τώρα είναι η σειρά σου να μας δείξεις τη δική σου φαντασία και να εμπνευστείς τα toppings με τα οποία θα τις στολίσεις. Αγαπήσαμε Creperie, λοιπόν, πρώτον γιατί βγάζει τον καλλιτέχνη από μέσα μας και δεύτερον, γιατί μας δίνει χίλιες δυο πρώτες ύλες για να φτιάξουμε τα αριστουργήματα μας. Μπες κι εσύ efood Creperie menu γιατί ξέρουμε ότι είσαι των τεχνών και πρέπει να μεγαλουργήσεις.

efood insight tip: Αν σήμερα δεν είναι η μέρα σου και ο οίστρος σου έχει πάει περίπατο, εννοείται πως θα βρεις και 4 γλυκούς βαφλο-συνδυασμούς που δε θα σε απογοητεύσουν.

Greedy: γιατί οι βάφλες δεν είναι ποτέ αρκετές

Αν θεωρείς τον εαυτό σου μεγάλο βαφλοφάγο, το Greedy είναι το στέκι σου. Οι άνθρωποι το λένε ήδη από το όνομα. Είμαστε κι εμείς αχόρταγοι, σε καταλαβαίνουμε και θα προσπαθήσουμε να σε χορτάσουμε. 3 έτοιμες επιλογές σε βάφλες, λοιπόν, γιατί σε ξέρουν τι λιχούδης είσαι και ξέρουν πως θα πας εν συνεχεία efood Greedy menu για να φτιάξεις τη δική σου βάφλα. Και θα βάλεις και το παγωτό σου και τη σοκολάτα σου και τους ξηρούς καρπούς και τα σιρόπια σου και θα κάνεις τα κόλπα σου όπως μόνο εσύ ξέρεις. Κι αν είσαι σε μεγάλα κέφια ή και αντιθέτως αν είσαι στα πατώματα, θα πετάξεις και το Grand Marnier ή το Amaretto σου γιατί κι απ’ αυτά έχει το Greedy.

efood insight tip: Αν θες και κάτι αλμυρό για τη λιγούρα, τσίμπα κι ένα hot-dog. Είναι νόστιμο, είναι XL και θα σε αποζημιώσει.

24hrs Posto: η καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη (σχεδόν) 24/7

Εδώ οι βάφλες είναι στο πόστο τους σχεδόν όλο το 24ωρο. Για να σε γλυκάνουν όποτε σου πέφτει το ζάχαρο, να σε ανεβάσουν όποτε η ψυχολογία σου είναι υποψήφια για όσκαρ καλύτερης δραματικής ταινίας και να σου φτιάξουν τη μέρα όποτε όλα είναι πιο στραβά κι απ’ τον Πύργο της Πίζας. Άλλη μια art-friendly βαφλο-option καθώς εδώ κινείσαι πάλι χωρίς καθοδήγηση. Ωστόσο, ο βασικός λόγος που επιβάλλει το search efood 24hrs Posto menu είναι ότι εδώ θα βρεις και τα waffle balls, μικρά βαφλάκια σα λουκουμαδάκια, που τα ψηφίζουμε ως το ιδανικό σνακ για το binge watching σου.

efood insight tip: Τι θα έλεγες για κάτι αλμυρό πριν τις βάφλες; Πάρε fry and dip πατάτες τέλειες, τις οποίες θα τις διακοσμήσεις ανάλογα με τη διάθεση και την πείνα σου.

Trocadero: η καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη είναι ιστορική

Το Trocadero είναι αυτό που λέμε μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά παιδιά. Αν δεν έχεις δοκιμάσει, λοιπόν, επιβάλλεται, ακόμα και για το ιστορικό του πράγματος. Σήκω, τεντώσου, ξανακάτσε και απλώσου. Ξεδίπλωσε μπροστά σου το efood Trocadero menu και φτιάξε τη δική σου food Τζοκόντα, με επιλογή υλικών που θα έκαναν ακόμα και το φίλο μας το Leonardo να σαστίσει.

efood insight tip: Συνδύασε τη βάφλα σου με ένα από τα υπέροχα Trocadero milkshakes. Γιατί το γλυκό δεν είναι ποτέ αρκετό, συμφωνείς;

Creperie Mereda: Βάφλα πραλίνα, βάφλα παγωτό, θα τρελαθώ!

Για σένα που τα καλλιτεχνικά δεν ήταν το αγαπημένο σου μάθημα ή για σένα που σου αρέσει να σε κακομαθαίνουν και να στα δίνουν όλα έτοιμα στο χέρι ή για σένα που είσαι σήμερα λίγο μη του μιλάτε του παιδιού, η Creperie Mereda είναι το spot σου. Γιατί σου δίνει βέβαια το option να κάνεις τα diy μαγικά σου. Σου έχει, όμως, και 15 βαφλάρες απίστευτες, δοκιμασμένες και διπλοτσεκαρισμένες, για να κινείσαι σε safe μονοπάτια. Μια κίνηση σου μόνο, ένα search efood Creperie Mereda menu, κι έφτασαν στην πόρτα σου.

efood insight tip: Βάφλα λεμονόπιτα. Για σένα που είσαι τύπος ανθρώπου γλυκόξινος, είσαι spicy, έχεις πολλά layers βρε αδερφέ.

La waffle, ελληνιστί Η βάφλα

Τι Βρυξέλλες, τι Θεσσαλονίκη! Εκεί που αγναντεύεις Θερμαϊκό, με Λευκό Πύργο στα μετόπισθεν, μπαίνεις efood La waffle menu, σου ’ρχεται η βάφλα και ξαφνικά, βρίσκεσαι Grande Place, ξέρεις προς Βέλγιο μεριά. Η κατάσταση στο La waffle έχει ως εξής: παίζουμε σε βάφλες, βαφλάκια και βαφλάκια σπέσιαλ . Συνολικά, 26 προτάσεις για να πάθεις το κοκομπλόκο σου και να λες δεν το κουνάω απ’ επαέ αν δε μου φέρουν όλο τον κατάλογο στο σαλόνι. Special guests στην περίσταση, η βάφλα με κολασμένη κρέμα πατισερί, σιρόπι βύσσινο και φραουλένιο γλυκό, η βάφλα με την προαναφερθείσα κρέμα αλλά βέλγικη bitter σοκολάτα, η άλλη με το banoffee, την αλμυρή καραμέλα, το oreo και τη γλυκιά μπανανούλα και φυσικά, τα βαφλάκια με κρέμα μπουγάτσας, mereda, πτι-μπερ, άχνη και κανέλα, γιατί όπως και να το δεις, είσαι Θεσσαλονίκη.

efood insight tip: Σςςςς. Μυστικό. Το προφιτερόλ εδώ είναι ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά. Χωρίς σουδάκια. Ποιος θέλει αυτά τα ψωμοειδή όταν έχει τη σοκολατάρα bitter και την απίστευτη κρέμα πατισερί του La waffle!

Madame chocolat: χρειάζεσαι ιδιαίτερα για την καλύτερη βάφλα στη Θεσσαλονίκη;

Εδώ, η Madame chocolat παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στο χώρο σου και είναι ανάρπαστη. Και πώς να μην είναι αφού το efood Madame chocolat menu έχει και βάφλες και βαφλάκια και bubble wafflles και luxury waffles σε περίπτωση που τα προηγούμενα δε σου έφταναν. Με τα luxury waffles πας για διδακτορικό απευθείας. 4 γεύσεις, 4 απίθανα ονόματα που θα λατρέψεις. Είσαι το clumsy μέλος της παρέας; Goofy waffle με μπισκότα, καραμέλα, μπανάνα, σαντιγί, banoffee και πραλίνα για σένα. Είσαι το μυαλό της κομπανίας; Go for the Bugs Bunny waffle με nutella, cheesecake, πραλίνα λευκή, bitter σοκολάτα, μπισκότο και ζελέ Amarena. Είσαι ολίγον τι ξέρολας; Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι, πάρε στη ζούλα μία Duffy Duck waffle με εκμέκ κανταΐφι και κανταΐφι φράουλα και φρούτα του δάσους. Από την άλλη, αν είσαι μια γλύκα, sweetheart που λένε, ξεκάθαρα η Ruby waffle με lila pause και τρούφα και κρέμα πατισερί είναι η βάφλα σου.

efood insight tip: Η Madame chocolat ξέρει από πολλά. Πάρε ένα από τα Mix & match boxes της για να μάθεις κι εσύ και να ενώσουμε μετά τις δυνάμεις μας.

Dada’s House: ζητάς τις καλύτερες βάφλες, σου έρχονται delivered by efood

Dada’s House. Bubble waffles. Μοιραία γυναίκα. Όχι δεν πάθαμε εγκεφαλικό, όλα αυτά σχετίζονται. Το Dada’s House έχει τα πιο unbelievable bubble waffles κι  αν είσαι μοιραία γυναίκα, θα πάρεις σίγουρα τη βάφλα Ornella ή τη βάφλα Monica. Συνεχίζουμε. Dada’s House. Bubble waffles. Έχεις μείνει ακόμα στην παιδική ηλικία. Κατ’ αντίστοιχο με τα παραπάνω τρόπο, κάνε τις πράξεις και μην αγοράσεις kinder αυγουλάκι και σε λοξοκοιτάει ο περιπτεράς, πάρε καλύτερα Dada’s house Kinder βάφλα και δε θα το μετανιώσεις. Τέλος, Dada’s House. Bubble waffle. Δεν ευχαριστιέσαι με τίποτα. Ε τότε, μπες efood Dada’s House menu και φτιάξε εσύ τη βάφλα σου.

efood insight tip: Επειδή ένα λουκουμά πάντα τον σηκώνει η περίσταση, παράγγειλε από το Dada’s House. Θα βρεις τους καλύτερους και το λατρεμένο σου efood θα στους φέρει ενώ ακόμα αχνίζουν.

Άλλες βαφλο-απορίες

Υπάρχουν βάφλες αλμυρές;

Μόνο οι κρέπες και τα pancakes να βγαίνουν και 2 σε 1; Όχι βέβαια. Εννοείται πως υπάρχουν αλμυρές βάφλες και εννοείται πως είναι all the money.

Ποια είναι η καλύτερη γεύση παγωτού για βάφλα;

Τι τύπος είσαι και τι παγωτό σου αρέσει; Αυτό θα είναι και το ιδανικό για σένα. Η καλύτερη γεύση παγωτού για βάφλα είναι απλά η αγαπημένη σου.

Γιατί είναι τέλειες οι βάφλες;

Πέρα από τους προφανέστατους λόγους, το σχήμα τους, ξέρεις τα τετραγωνάκια που θυμίζουν τους κοιλιακούς σου, ενδείκνυται για πολλά. Τι θα έλεγες για παράδειγμα να φτιάξεις lego τουβλάκια από βάφλες; Δημιουργικές κατασκευές και μασαμπούκα; Yeah baby!