Sweet stories: Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη μου μεγάλη γλυκομάνα, σιγοτραγουδούσαμε ενώ ψάχναμε συγχρόνως, τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη.Τασκ το οποίο αποδείχθηκε ιδιαιτέρως απαιτητικό γιατί η Θεσσαλονίκη έχει άπειρα ζαχαροπλαστεία και είναι όλα σε φάση πάρε δωράκι 5 κιλά plus σε κάθε παραγγελία σου. Πώς να κάνεις top 10 με τέτοια δεδομένα; Τελικά, μετά κόπων και βασάνων κάναμε το ξεκαθάρισμα μας, καταλήξαμε στα best of και στα φέρνουμε και στην πόρτα σου γιατί τέτοιοι είμαστε. Δε μένουμε στα λόγια. Ιδού το top 10 των ζαχαροπλαστείων στη Θεσσαλονίκη, delivered by efood για σένα και μόνο.
1. Fregio Θεσσαλονίκη: για παγωτό στη Θεσσαλονίκη
2. Το καλύτερο προφιτερόλ = Choureal
3. Τερκενλής Θεσσαλονίκη: δε τσουρέκ εντίσιο
4. Τα καλύτερα γλυκά: (avec) Plaisir
5. Χατζής Ζαχαροπλαστείο: τα ανατολίτικα γλυκά στη Θεσσαλονίκη
6. Μίλτος Ζαχαροπλαστείο: θέλεις τα καλύτερα γλυκά; Πάμε!
7. Παπασωτηρίου ζαχαροπλαστεία: σκληρή μάχη για τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία
8. Εμμανουήλ Μπεζές: τα καλύτερα γλυκά με άρωμα μπεζέ
9. Ble Θεσσαλονίκη: γαλλικά, ιταλικά γλυκά και βελγικές σοκολάτες
10. Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία πρέπει να είναι γλυκά Σαν πετιμέζι
Fregio Θεσσαλονίκη: για παγωτό στη Θεσσαλονίκη
Αν νόμιζες ότι απ’ το Fregio θα φας μόνο παγωτό, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Δεν έχεις ακουστά για το μιλφέιγ, τη φουντελίνα και τη nonabella, τη biscottino και την πάστα φυστίκι; Δεν έχεις απολαύσει καφεδάκι παρέα με κέικ σοκολάτα ή κέικ nonabella; Δεν έχεις κάνει τεστ ντράιβ το μπράουνις και τη βάφλα προφιτερόλ; Γρήγορα efood Fregio menu. Έχεις μείνει πίσω!
efood insight tip: Ας επιστρέψουμε λίγο στο παγωτό, γιατί δε φεύγεις χωρίς αυτό. Δεν ξέρεις ποια γεύση σου ταιριάζει; Πού να ξέρεις, είναι άπειρες. Ψήφος για τη φουντελίνα, το καϊμάκι και το opera caramel απλά γιατί τα τακιμιάσαμε καλά μεταξύ μας.
Το καλύτερο προφιτερόλ = Choureal
Μαθηματικό θεώρημα που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Γιατί το προφιτερόλ του Choureal πραγματικά δεν υπάρχει. Ρίξε ένα βλέφαρο στο efood Choureal menu και δες τι παίζει. Το προφιτερόλ σου είναι inspired by you, είναι diy όπως και με ό,τι σου κατέβει στο μυαλό σου. Μετράς συνδυασμούς και πιθανή απόλαυση;
efood insight tip: Και το αντίπαλον δέος, το εκλέρ παίζει δυνατά και δεν πρέπει να το χάσεις.
Τερκενλής Θεσσαλονίκη: δε τσουρέκ εντίσιο
Κόντρα στο ρεύμα, θα σου πούμε για τα macarons, τα τυλιχτά, την τούρτα κροκάν και την τάρτα με πορτοκάλι και σοκολάτα. Μπες efood Τερκενλής menu και περίμενε το super-duper αεράτο efood ντελιβερά να ξεπροβάλλει στην πόρτα σου.
efood insight tip: Δε γινόταν να μην το πούμε όσο κι αν προσπαθήσαμε να μην υπάρξουμε mainstream. Τσουρέκι. Με λευκή σοκολάτα και γέμιση κάστανο. Pure love!
Τα καλύτερα γλυκά: (avec) Plaisir
Αν δεν έχεις βουτήξει κουτάλι, χέρι ή οποιοδήποτε σκεύος δικής σου επιλογής σε προφιτερόλ Plaisir, απόλαυση δεν ξέρεις τι πάει να πει. Kάνε είσοδο στο efood Plaisir menu και δοκίμασε. Έτσι για να έχεις άποψη. Συνόδεψε το, όμως, και με μια τάρτα σοκολάτα-αχλάδι, μια lemon pie και με μια σειρά σφηνάκια-παστάκια γιατί τα σφηνάκια δεν είναι μόνο για τα μπαράκια.
efood insight tip: Είσαι chocolate-lover με πτυχία και περγαμηνές; Τούρτα bitter σοκολάτα γιατί είμαστε συνάδελφοι.
Χατζής Ζαχαροπλαστείο: τα ανατολίτικα γλυκά
Ψάχνεις γεύσεις Πόλης για να γλυκαθείς; Αναζητάς το σιρόπι σαν λιμασμένο λαμπραντόρ έξω από σουβλατζίδικο; Θέλεις σιροπιαστά; Γιατί δεν το λες τόση ώρα; Μπες efood Ζαχαροπλαστείο Χατζής menu και πάρε τα καλύτερα. Χανούμ μπουρέκ, κιουνεφέ, μπακλαβαδάκια, καζάν ντιπί και ασουρέ. Ή μήπως σαραγλί, κανταΐφι και σουμπιγιέτ; Τώρα που έγινε το connection με το Χατζή, έμπλεξες. Δε θα ξεκολλάς, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τίποτα!
our favourite: Προσωπικές αδυναμιούλες. Μαρεγκάτο το λιμπιστικό και παγωτό μαλεμπί τριαντάφυλλο το δροσιστικό.
Μίλτος Ζαχαροπλαστείο: θέλεις τα καλύτερα γλυκά; Πάμε!
Το προφιτερόλ του Μίλτου είναι λατρεία. Είναι το αμυγδαλάκι το λεπτοκομμένο που έχει μέσα του, που κάτι σου κάνει βρε παιδί μου. Για να πάμε παρακάτω στο efood Ζαχαροπλαστείο Μίλτος menu-, δυναμική εμφάνιση κάνουν και η σοκολατίνα Μίλτος, η τάρτα λεμόνι, ο μπαμπάς και το cheesecake. Κι αν δε σου αρκούν αυτά, τούρτα νουτέλα αλλά και μερέντα, και βραχάκια τυλιχτά στα οποία δεν μπορείς ν’ αντισταθείς και βράχος να είσαι.
our favourite: Δεν τίθεται καν δίλημμα. Αρμενοβίλ.
Παπασωτηρίου ζαχαροπλαστεία: σκληρή μάχη για τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία
Τα ζαχαροπλαστεία Παπασωτηρίου παίζουν δυνατά. Άντε, έμπα efood Papasotiriou patisserie menu, να μην τα λέμε έτσι γενικά. 3 ειδών σοκολατόπιτες αν είσαι της άποψης ένα ίσον κανένα, μιλφέιγ, προφιτερόλ και τσιζκέικ και τιραμισού και εκλέρ βατόμουρο και cake black velvet. Αντέχεις να πάμε παρακάτω; Σαραγλί black forest και πολίτικο με μαστίχα Χίου και τάρτα τσιζκέικ passion fruit. Δεν περιγράφω άλλο.
efood insight tip: Άκου τώρα προσεκτικά. Θέλεις να στείλεις ένα γλυκό με τα όλα του, να κάνει εντύπωση; Τσουπ, μπαίνεις Παπασωτηρίου και παραγγέλνεις την κασετίνα σου ή τον κύβο δώρου σου.
Εμμανουήλ Μπεζές: τα καλύτερα γλυκά με άρωμα μπεζέ
Γλυκά υπάρχουν πολλά. Μπεζές όμως ένας. Δεν είχαμε αφήσει γάμο για γάμο για να τους τρώμε. Φαντάσου, λοιπόν, την αντίδραση μας όταν στον Εμμανουήλ Μπεζέ βρήκαμε μπεζέδες και μάλιστα, όχι ό,τι κι ό,τι. Θεϊκούς, αφράτους, να λιώνουν στο στόμα, να λιγώνεσαι μόνο που τους αντικρίζεις. Και λεμόνοβα και προφιτερόλ με μπεζέ και αρμενοβίλ και κουφέτα απίθανα για να σταματήσουμε επιτέλους τo wedding crashing. Δε σου αρέσουν οι μπεζέδες; #whaaat Still, μείνε efood Εμμανουήλ Μπεζές menu και παράγγειλε τα ροδίνια σου και τα καρυδάτα τα απίστευτα και τα σιροπιαστά τα λιμπιστερά και τα νουγκά τα εθιστικά.
our favourite: H πάβλοβα εδώ είναι λατρεία.
Ble Θεσσαλονίκη: γαλλικά, ιταλικά γλυκά και βελγικές σοκολάτες
Πώς θα μπορούσε να αποτύχει ένα μαγαζί όταν έχει βρει τις top συνταγές patisserie του κόσμου, χρησιμοποιεί τα πιο unique υλικά και όλα αυτά τα κάνει combo και τα δένει κόμπο με μεράκι και μαεστρία; Και πώς μπορείς εσύ τώρα να συγκρατείσαι και να μην παραγγέλνεις από το efood Ble menu για να έρθει το fantastic efood delivery boy και να σου φέρει τάρτες σε 4 βερσιόν my friend, και πάστες με την άρτι αφιχθείσα εκ Βρυξελλών σοκολάτα, και marengata που δεν ξέρουμε αν έχεις ξαναφάει αλλά πλέον, από ’δω και μπρος θα τρως.
efood insight tip: Τσουρεκάκι κανείς; Με ganache βέλγικης σοκολάτας ή καραμέλα γάλακτος π χ;
Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία πρέπει να είναι γλυκά Σαν πετιμέζι
Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, μπαίνοντας στο efood Σαν πετιμέζι menu, θα πας ντουγρού στη σοκολατόπιτα. Και πολύ ορθά θα πράξεις. Γιατί είναι must, γιατί είναι σήμα κατατεθέν, γιατί δεν επιτρέπεται να μην την έχεις δοκιμάσει. Παρόλα αυτά, άνοιξε λίγο τους ορίζοντες σου. Αφέσου στη γεύση του banoffee και του εκμέκ, δώσε και στην πορτοκαλόπιτα και το ραβανί μια ευκαιρία και μην κλείνεις την πόρτα στην αφράτη Χιονάτη.
efood insight tip: Τάρτα φρούτων. Πάντα φρέσκια, πάντα λαχταριστή.
Μήπως έχεις άλλες γλυκο-ερωτήσεις;
Θέλω να φάω και macaron και μπακλαβά. Τι να κάνω;
Δε θα το πιστέψεις αλλά είχαν κι άλλοι την ίδια επιθυμία με σένα. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Maclava, το οποίο δεν το έχουμε δει βεβαίως να κάνει και καμιά τρελή πορεία στο χώρο αλλά παρόλα αυτά, πολύ θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε.
Ξέρω τα πάντα για τη σοκολάτα;
Κι εμείς έτσι πιστεύαμε μέχρι που ανοίξαμε κανένα βιβλίο, γκουγκλάραμε 2-3 απορίες και είπαμε, όπα! Άλλο να το τρως κι άλλο να το ξέρεις.