Οι efooders έχουν διαφορετικό παρελθόν ο καθένας. Κάποιοι πέρασαν χρόνια σε σχολές. Για κάποιους είναι η πρώτη τους δουλειά και για άλλους αυτή που δε θα αλλάξουν ποτέ. Με κάποιους efooders γνωριζόμαστε στο γραφείο, ενώ κάποιοι άλλοι μπαίνουν στην οικογένειά μας με δύο ρόδες.

Ο Αντρέι, ο Γιάννης κι ο Γρηγόρης ξεκίνησαν να δουλεύουν με το efood ως διανομείς. Σήμερα έχουν αλλάξει ρόλους και είναι μέλη της ομάδας Fleet Management, η οποία οργανώνει και διευκολύνει τη δουλειά των delivered by efood διανομέων. Ήταν έτοιμοι για την αλλαγή αυτή, καθώς και οι 3 είχαν εμπειρία ως captains* στις ομάδες των διανομέων. Ο Γιάννης μάλιστα είναι από εκείνους τους ανθρώπους που όχι μόνο δε φοβάται την αλλαγή αλλά την επιδιώκει κιόλας.

Το να είσαι captain, να εκπροσωπείς την ομάδα των διανομέων, να είσαι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό τους και να παρακινείς θετικά την ομάδα ήταν μια δουλειά που μου έμαθε πολλά.

Μία από τις βασικές διαφορές του νέου ρόλου των τριών efooders είναι ότι πλέον δε δουλεύουν στους δρόμους της πόλης αλλά σε ένα γραφείο. Χαίρονται που είναι σε ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον αλλά φυσικά, υπάρχουν πράγματα που τους λείπουν. Ο Αντρέι συνήθιζε να κάνει το διάλειμμά του ως διανομέας σε σημεία με ωραία θέα, και το προγραμμάτιζε ώστε να μπορεί να απολαύσει και το ηλιοβασίλεμα. Τόσο ο Γιάννης, όσο κι ο Γρηγόρης, μας είπαν ότι από τη δουλειά γραφείου τους λείπει η επαφή με πολύ κόσμο και η ελευθερία που ένιωθαν πάνω στο μηχανάκι τους.

Ο Αντρέι, ο μικρότερος της παρέας, είδε την αλλαγή σαν μια ευκαιρία να βρει την επαγγελματική του κλίση, να δοκιμάσει νέα μοντέλα δουλειάς και να φτάσει πιο ψηλά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

Το efood σου δίνει πολλές ευκαιρίες να εξελιχθείς εκεί που είσαι καλός και αυτό με συναρπάζει περισσότερο από όλα.

Ο Γιάννης είναι ο οργανωτικός της παρέας, καθώς απολαμβάνει να βάζει τάξη και πρόγραμμα στον στόλο διανομέων του efood. Γι’ αυτό εξασκεί και ακονίζει τα project management skills του, καθώς και τις ικανότητές του στην επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους. Ο Γρηγόρης έχει εστιάσει στο training νέων διανομέων, αντικείμενο πάνω στο οποίο είχε εκπαιδευτεί.

Από τη δουλειά τους ως διανομείς, και οι τρεις αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και μαθήματα. Ένα κοινό σημείο είναι η ανάγκη για ευγενική επικοινωνία, ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο. Άλλωστε, όπως λέει ο Γιάννης

Κάποιοι πιστεύουν πως η διανομή είναι χειρωνακτική δουλειά, αλλά απαιτεί και πνευματικά skills, καθώς η επικοινωνία με καταστήματα και τους πελάτες είναι απαιτητική και καθοριστική.

Ο Γρηγόρης έχει αναπτύξει κι ένα τέλειο κόλπο

Μια συμβουλή που λέω και στα παιδιά που εκπαιδεύω είναι: όταν πηγαίνουμε να παραδώσουμε την παραγγελία και δεν έχει κάποιος πολύ όρεξη αλλά θες να φαίνεσαι χαμογελαστός, να λες από μέσα σου τη λέξη ΤΖΑΤΖΙΚΙ.

Πριν όμως ο Αντρέι, ο Γιάννης κι ο Γρηγόρης γίνουν efooders είχαν κι άλλες δουλειές. Και κάποιες ήταν λίγο διαφορετικές. Ο Αντρέι είχε πάει για συνέντευξη σε ένα γραφείο τελετών. Τι ακολούθησε; “Μου είπαν πως πρέπει ξυρίσω το μούσι μου. Είπα όχι, γιατί δεν ήθελα να το κόψω. [...] Τελικά, είπα να το δοκιμάσω.”

Ο Γιάννης πριν έρθει στο efood για 10 χρόνια ήταν αγρότης. Κομμάτι αυτής της δουλειάς ήταν και η μελισσοκομία. “Ακόμα και σήμερα έχω κάποια μικρά μελίσσια και βγάζω το δικό μου μέλι.” Ο Γρηγόρης, όσο σπούδαζε, εργάστηκε σε εργαστήριο αγγειοπλαστικής, με τροχό και πηλό.

Εννοείται ότι και οι τρεις έχουν αγαπημένες περιοχές για delivery. Ο Αντρέι προτιμά τη Γλυφάδα, γιατί είναι κοντά στη θάλασσα και έχει πιο chill ατμόσφαιρα. Στο αντίθετο άκρο, ο Γιάννης κι ο Γρηγόρης είναι του κέντρου και προτιμούν την πολυκοσμία και τη ζωντάνια της πλατείας Συντάγματος.

Κι όσον αφορά το μέλλον του delivery; Με ένα στόμα, μια φωνή, o Αντρέι κι ο Γιάννης αναφώνησαν “drones”, ενώ ο θαρραλέος Γρηγόρης πιστεύει ότι στα νησιά μπορεί να γίνει delivery με jet ski!