Το efood, η #1 υπηρεσία διανομής στην Ελλάδα, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο Panathēnea, το διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας που συνδέει τον πολιτισμό με το σύγχρονο οικοσύστημα τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. 

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής μας, o Μιχάλης Κωνσταντουλάκης, Business Intelligence Director του efood, ανέδειξε τις εφαρμογές του AI στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, παρουσιάζοντας πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη περνά από τη φάση του πειραματισμού στην ουσιαστική αξιοποίηση μέσα στις ομάδες και τις επιχειρήσεις. 

Με πρακτικά παραδείγματα και εμπειρίες από την αγορά, μοιράστηκε τα βασικά βήματα για την επιτυχημένη υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το AI στη στρατηγική του efood. Παράλληλα, παρουσίασε frameworks και maturity models που γεφυρώνουν την οραματική σκέψη με την πρακτική εφαρμογή, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να μετατρέψουν τη θεωρία σε μετρήσιμη αξία. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που αναδείχθηκε στο πλαίσιο του workshop ήταν ότι το AI έχει πλέον εξελιχθεί από ένα εργαλείο σε μια στρατηγική επιλογή που μπορεί να προσφέρει καθημερινά πραγματική αξία. Η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε πόσο έντονο είναι το ενδιαφέρον της κοινότητας, αλλά και η ανάγκη των επιχειρήσεων να κατανοήσουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες του AI. 

Σε μια διοργάνωση που φέρνει κοντά startups, founders και δημιουργούς από το χώρο του πολιτισµού, η παρουσία του efood αποτέλεσε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία σύνδεσης με την ευρύτερη tech και startup κοινότητα, ενισχύοντας το διάλογο γύρω από την καινοτομία, την τεχνολογία και τον ρόλο του AI στη διαμόρφωση του μέλλοντος των σύγχρονων επιχειρήσεων.