Ναι. Μας αρέσει να είμαστε χαρούμενοι. Μας αρέσει να τρώμε απλά φαγητά τα οποία όμως μπορούν να μας φτιάξουν τη μέρα. Καλός ο ύπνος, ο διαλογισμός, το γέλιο και τα κατοικίδια, ωστόσο το φαγητό ήταν, είναι και θα είναι ένας εύκολος τρόπος να φτιάξει η μέρα σου. Το λέει και η επιστήμη.

Παρακάτω ακολουθούν 6 φαγητά, γνωστά και ως “better mood foods” με τα οποία θα νιώσεις λίγο καλύτερα. Κι ας έχεις 4 σύννεφα πάνω από το κεφάλι σου!

Φαγητά πλούσια σε προβιοτικά

raw-vegan-fermented-cabbage-sauerkraut

Για παράδειγμα: λαχανικά τουρσί, πάστα φασολιών από ζύμωση, κεφίρ, βουτυρόγαλο, pao cai (είδος τουρσί, σύνηθες στην κινέζικη κουζίνα), σουκρούτ (είδος λάχανου τουρσί), σάλτσα σόγιας

Φρούτα και λαχανικά

Crop of vegetables. Potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and other vegetables.

Το ήξερες ότι τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητα για να πετύχεις τη σωστή διατροφή. Με τόσες βιταμίνες όμως ο οργανισμός σου ισορροπεί και η διάθεσή σου αλλάζει τελείως (προς το καλύτερο).

Καφές

kafess

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο καφές σου προκαλεί νεύρα και δεν έχουν άδικο. Αυτό όμως έχει να κάνει με την ποσότητα που θα πιεις καθημερινά. Με έναν καφέ θα είσαι χαρούμενος. Από ‘κει και πέρα, τα αποτελέσματα θα είναι αντίστροφα.

“Μαύρη” σοκολάτα

dark chocolate

Για εσένα που θα ήθελες να αλλάξεις λίγο τη διατροφή σου αλλά θα σου λείψει η ζάχαρη, να ξέρεις ότι 3 κομματάκια μαύρης σοκολάτας και δε θα σου κάνει κακό και θα ξεχάσεις και την ανάγκη σου για ζάχαρη.

Μανιτάρια

manitaria

Μανιτάρια ωμά, άγρια ή σε κομματάκια. Λευκά ή πιο σκούρα. Όπως και να είναι (αρκεί να τρώγονται) θα σε κάνουν λίγο πιο χαρούμενο!

Πράσινο τσάι

prasino-tsai-adynatisma

Κι αν δεν είσαι του καφέ, υπάρχει και το πράσινο τσάι. Χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεϊνη, μεγαλύτερη χαρά!