Εάν πριν 10 χρόνια έβλεπες κάποιον σε ένα εστιατόριο να φωτογραφίζει το φαγητό του, όχι μόνο εσύ αλλά και οι τριγύρω θαμώνες θα κοιτούσαν με απορημένο βλέμμα δεξιά – αριστερά για να καταλάβουν τι παίζει. Γιατί κάποιος να είχε φέρει την κάμερα μαζί του; Μήπως γράφει κάποιο review σε περιοδικό; Δεν τον νοιάζει που το φαγητό του θα κρυώσει;

Προφανώς και αυτό την σήμερον ημέρα έχει αλλάξει, και όλοι μας μπορούμε να αποκαλέσουμε τους εαυτούς μας food photographers. Δεν παίζει να πάρεις burger delivery και να μην το βγάλεις μια-δύο ή ακόμα και τρεις φωτογραφίες πριν καν φας την πρώτη μπουκιά. Η επικτρατέστερη κάμερα αυτή την εποχή είναι το smartphone σου και το film σου το Instagram: το application με τα retro φίλτρα που κάνει ακόμα και την πιο βαρετή σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα να φαίνεται η απόλυτη γκουρμεδιά!

Για να μη λες ότι δεν σε ενημερώνουμε, κι επειδή πολλές φορές ψάχνεις την σωστή έμπνευση πριν παραγγείλεις, παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα 5 Instagram accounts με φαγητό που πρέπει να ακολουθήσεις!

@loveandlemons

Η Jeanine είναι γραφίστρια, μένει στο Τέξας έχει δύο σκυλιά και μέσα από τις φωτογραφίες της επικεντρώνεται σε vegetarian γαστρονομικές επιλογές. Στο account της θα βρείς μοναδικές ιδέες για να κάνεις πιο ενδιαφέρον ακόμα κι ένα καρότο.

blackberry_bites

@sliceofpai

H Joanna Pai από το Βανκούβερ έχει πολλά να σου δείξει αφού μετά από ένα ταξίδι της στο Παρίσι αποφάσισε να γίνει food stylist (Ναι. Υπάρχει ΚΑΙ αυτό). Στο instagram account της θα δεις φωτογραφίες ταξιδιών, καφέ και φυσικά πανέμορφων φαγητών.

rissotto_garides

@rubenhughes

Δεν είναι ένα αμιγώς φαγητό-account, αφού ο διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού είναι ο εξερευνητής Ruben Hughes. Ωστόσο, κάπου ανάμεσα στους βράχους και τους καταρράκτες θα δεις φωτογραφίες από Σιγκαπουριανά γλυκά και θα μάθεις πως είναι το brunch στην Ιντιάνα.

lamb_onions

@sonyayu

Η Sonya Yu αποκαλεί τον εαυτό της “επαγγελματία φωτογράφο φαγητών” και δεν έχει και άδικο. Οι φωτογραφίες της δεν παίζει να μην σε κάνουν να πεινάσεις. Μοιράζεται με τους followers της πολύχρωμες, δημιουργικές φωτογραφίες του φαγητού της, του σκύλου της, ή και ενός συνδυασμού αυτών των δύο.

tacos

@carolineadobo

Γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, αλλά ζει στο L.A. Ο λόγος για την Caroline η οποία με τρια παιδιά όχι μόνο τα φέρνει βόλτα αλλά, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες της, προλαβαίνει να ανεβάσει τα φαγητά που φτιάχνει η ίδια επηρρεασμένη από όλες τις κουζίνες του κόσμου!

fruit_pizza

(to be continued…)