Σίγουρα θα ήθελες κι εσύ ένα пирожок! #MundialFoodStories

Σίγουρα θα ήθελες κι εσύ ένα пирожок! #MundialFoodStories

ρωσία, πιροσκί, φαγητό, κουζίνα, μουντιάλ

Τι κι αν είναι καλοκαίρι. Βάλτε τα χοντρά σας! Μπουφάν, γούνινες μπότες και καπέλα, σκουφιά, κασκόλ! Τα Mundial Food Stories πάνε Ρωσία, και ανακαλύπτουν το pirozhki .

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Πιροσκί (ας υιοθετήσουμε την ελληνική γραφή της λέξης γι’αυτό το άρθρο) δεν είναι συγκεκριμένο φαγητό. Είναι όλα αυτά τα ατομικά μικρά χρυσαφιά σχεδόν, ζυμωτά μακρόστενα στρογγυλά (εάν γίνεται αυτό) τα οποία έχουν διαφορετικές γεμίσεις. Συχνά τα πιροσκί τα βρίσκεις γεμιστά με κρέας (συνήθως μοσχαρίσιο κιμά) ή λαχανικά (πατάτα, μανιτάρια, κρεμμύδια, αυγό ή λάχανο). Ακόμα μπορεί να βρεις πιροσκί με ψάρι (σολωμό) ή βρώμη.

ρωσία, πιροσκί, φαγητό, κουζίνα, μουντιάλ

Μην νομίζεις όμως ότι οι γεύσεις τελειώνουν εκεί. Υπάρχουν και γλυκά πιροσκί τα οποία οι Ρωσίδες μαγείρισσες τα γεμίζουμ με φρούτα, μαρμελάδες, ή cottage cheese. Πουθενά ωστόσο δεν θα βρεις, στη Ρωσία, πιροσκί με λουκάνικο. Περίεργο ε;

Κι αν αυτή την στιγμή νιώθεις ένα βήμα πιο κοντά στην Ρωσία, άκου και αυτό το τραγούδι. Εάν δε, μάθεις τον χορό, στείλε μας το video σου. Σίγουρα σου αξίζουν συγχαρητήρια!