Τι hot dog, τι Ουρουγουανικό pancho! #MundialFoodStories

Τι hot dog, τι Ουρουγουανικό pancho! #MundialFoodStories

φαγητό, κουζίνα, ουρουγουάη, ποντσο

Asado, chivito, choripan, hungara είναι μόνο λίγες από τις ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις της Ουρουγουάης. H κουζίνα της Ουρουγουάης είναι βασισμένη στις Ευρωπαϊκές γεύσεις, και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Γαλλία αλλά και σε χώρες όπως την Γερμανία και την Αγγλία. Έχει όμως και κάτι από Αφρική. Δεν το περίμενες! Πολλά από αυτά τα φαγητά αυτών των χωρών όπως τα μακαρόνια τα λουκάνικα και τα γλυκά είναι παρόμοια με αυτά της Ουρουγουανικής διατροφής.

#fun_fact: Στην Ουρουγουάη το BBQ το λένε asado, και είναι το πιο εκλεκτό και διάσημο σε όλον τον κόσμο!

Μιλώντας για BBQ ένα από τα δικά μας πιο αγαπημένα παραδοσιακά -πλέον- φαγητά της local κουζίνας είναι το ουρουγουανικό hot dog ή αλλιώς pancho. Η επιτυχία του εν λόγω φαγητού δεν βρίσκεται στο κρέας/λουκάνικο που θα χρησιμοποιηθεί. Αν και ναι, είναι αλήθεια… το “dog” στο συγκεκριμένο hot dog, pancho, είναι μεγαλύτερο και καλύτερο του απλού. Ωστόσο η επιτυχία βρίσκεται σε αυτά που θα βάλεις από πάνω.

παντσο, φαγητό, ουρουγουαη, μουντιαλ, καλαμποκι, χοτ ντογκ

Το pancho επιδέχεται κάθε είδους topping,αλλά αυτά που του ταιριάζουν περισσότερο είναι το καλαμπόκι, το λιωμένο τυρί, διαφόρων ειδών καρυκεύματα, σάλτσα και την ειδική “salsa golf”, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένωση μαγιονέζας και κέτσαπ.

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας το tango “La cumparsita”. Ένα από τα πιο γνωστά tango παγκοσμίως σε σύνθεση του Ουρουγουανού μουσικού Gerado Matos Rodriguez. Καλή όρεξη!