Το τυρί, ο πουρές και οι Ολλανδοί! #MundialFoodStories

Το τυρί, ο πουρές και οι Ολλανδοί! #MundialFoodStories

ολλανδια, φαγητό, πουρές, κρέας, αμστερνταμ

Το Mundial 2014 ξεκίνησε κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το γλέντι. Για τους λίγους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για τους υπόλοιπους όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν σουβλάκια και πίτσες, να φάνε του σκασμού και να σχολιάσουν και λίγο μπάλα.

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στο e-FOOD.gr το φαγητό το αγαπάμε, υποδεχτείτε με μεγαλύτερη αγάπη από ένα πολύ καλό γκολ τη νέα σειρά του e-FOOD.gr Blog: Mundial Food Stories. Μέσα από το Food Stories, κάθε μέρα, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Mundial, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Αντιμέτωποι με την Ισπανία βρέθηκαν οι Ολλανδοί, στον πρώτο τους αγώνα, και… ας είμαστε ειλικρινείς. Ζόρια περνάνε o Robin van Persie και η ομάδα του. Για να ξεπεράσουν το άγχος τους και να νιώθουν λίγο πιο κοντά στην μάνα-πατρίδα, όπως κάθε Ολλανδός που σέβεται τον εαυτό του, το ρίχνει στο Hutspot.

Το Hutspot είναι τόσο απλό όσο η λέξη. Δεν είναι κάτι τρελό. Δεν είναι gourmet νέα γεύση της μοριακής κουζίνας. Είναι αυτό που εμείς εδώ λέμε πουρέ με πατάτες, καρότο και κρεμμύδι. Η λέξη “Hutspot” σημαίνει χτυπημένη κατσαρόλα, και η ιστορία πίσω από το φαγητό είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού ο μύθος λέει πως η συνταγή προέρχεται από τα μαγειρεμένα κομμάτια πατάτας που άφησαν πίσω τους οι Ισπανοί στρατιώτες όταν έφυγαν κατατρεγμένοι  κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Leiden το 1574.

#fun_fact: Τα τυριά όπως το Gouda και το Edam είναι δική τους έμπνευση και δημιουργία! 

τυρί, γκούντα, ένταμ, ολλανδία, μαγαζί, μουντιάλ, φαγητό

Τι άλλο όμως παίζει στην Ολλανδική κουζίνα εκτός από το Hutspot και τα τυριά; Παραδοσιακά η κουζίνα των Ολλανδών δεν έχει σύνθετες συνταγές, έχει πολλά λαχανικά και λίγο κρέας, το πρωινό και το μεσημεριανό τους είναι συνήθως ψωμί με κάτι από πάνω, ενώ το βραδινό τους έχει κρέας, πατάτες και σαλάτα.

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ακούστε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Armin van Buuren, ο οποίος είναι από τα πολύ δυνατά εξαγώγιμα προϊόντα της Ολλανδίας!