Ρύζι, φασόλια, Κόστα Ρίκα! #MundialFoodStories

Ρύζι, φασόλια, Κόστα Ρίκα! #MundialFoodStories

κοστα ρικα, φασόλια, ρύζι, φαγητό, μουντιάλ

Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την περιοχή αυτή στην Καραίβική το 1502, την βάφτισε Costa Rica δηλ. πλούσια ακτή και αυτό όχι άδικα. Εμείς όμως επειδή είμαστε πιο πολύ του φαγητού αποφασίσαμε να την μετονομάσουμε σε Costa Rizi, αφού εάν κάποιος μπει “στο ζουμί”΄της τοπικής μαγειρικής θα καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για μια χώρα που ενδεχομένως να καταναλώνει περισσότερο ρύζι και από την Ασία ολάκερη!

Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Είναι και τα φασόλια. και το κοτόπουλο και το ψάρι. Και τα λαχανικά. Όλα είναι και οι αγαπημένες επιλογές λύσης στο “Τι θα φάμε σήμερα;” της Κοστα-Ρικάνας νοικοκυράς.

γκαλο πιντο, κοστα ρικα, μουντιάλ, φαγητό

Το πιο κλασικό πρωινό είναι το Gallo Pinto. Τι είναι αυτό; Ρύζι! Με μαύρα φασόλια, sour cream, χτυπημένο αυγό και ένα περίεργο τηγανητό φρούτο που μοιάζει με μπανάνα. Και όλα αυτά μαζί με καφέ ή φρέσκο χυμό. Της υγιεινής διατροφής σου λέει!

Το inside story ομως δεν το ξέρετε! Το Gallo pinto, ή gallopinto, είναι παραδοσιακό φαγητό της Κώστα Ρίκα αλλά και της Νικαράγκουας. Το τέλος της ιστορίας κανείς δεν το ξέρει, και αυτές οι δύο χώρες βρίσκονται στα μαχαίρια για το ποια είναι τελικά η κανονική μητέρα αυτού το φαγητού.

#fun_fact: Gallo pinto στα Ισπανικά σημαίνει πουά κόκορας. Το όνομα το πήρε το φαγητό από την πολύχρωμη εμφάνιση που έχει ο κόκορας. Αμέ! 

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αποφασίσαμε να σας δείξουμε ένα κομμάτι χαρακτηριστικής μουσικής της Κόστα Ρίκα, να σκεφτείτε διακοπές και να φάτε το ρύζι σας!