Έχει και το Καμερούν σουβλάκι #MundialFoodStories

Έχει και το Καμερούν σουβλάκι #MundialFoodStories

καμερούν σουβλακι φαγητό

Το Mundial 2014 ξεκίνησε κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το γλέντι. Για τους λίγους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για τους υπόλοιπους όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν σουβλάκια και πίτσες, να φάνε του σκασμού και να σχολιάσουν και λίγο μπάλα.

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στο e-FOOD.gr το φαγητό το αγαπάμε, υποδεχθείτε με μεγαλύτερη αγάπη από ένα πολύ καλό γκολ τη νέα σειρά του e-FOOD.gr Blog: Mundial Food Stories. Μέσα από το Food Stories, κάθε μέρα, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Mundial, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Μια από τις χώρες που παίζουν στο Mundial είναι το Καμερούν. Η κουζίνα του Καμερούν ποικίλει λόγω της γεωγραφικής του τοποθεσίας, με το άμυλο, τα φυστίκια, τα φύλλα μανιόκας και το στιφάδο να πρωταγωνιστούν στις περισσότερες συνταγές. Με τις αποικίες να πηγαίνουν και να έρχονται στην εν λόγω χώρα γεύσεις που κυριάρχησαν είναι κυρλιως οι Γαλλικές και οι Ιταλικές. Επιρροές υπάρχουν ακόμη και από την κεντροδυτική Αφρική. Παρ’όλα αυτά το Καμερούν κατάφερε να δημιουργήσει τις δικές του γεύσεις και να εξάγει μοναδικές παραδοσιακές συνταγές.

Το φαγητό που εμείς έχουμε ξεχωρίσει, και αυτό γιατί τέτοιες ημέρες θέλουμε κάτι ευκολοφάγωτο, είναι το brochette το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά του Καμερούν και πρακτικά είναι κάτι σαν το σουβλάκι από βοδινό κρέας, κατσικίσιο κρέας και το κοτόπουλο.

καλαμάκι σουβλάκι καμερούν φαγητό μουντιάλ

Ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του Καμερούν είναι το “ndole”, το οποίο πρόκειται για στιφάδο με καρύδια, πικρά φύλλα και κατσικίσιο κρέας ή ψάρι. Άλλα φαγητά που μπορείτε να βρείτε είναι το yam, το cassava, ρύζι, φασόλια, πατάτες και sangah.

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ακούστε κι ένα παραδοσιακό τραγούδι του Καμερούν!