Είναι το sushi το ντολμαδάκι της Ιαπωνίας; #MundialFoodStories

Είναι το sushi το ντολμαδάκι της Ιαπωνίας; #MundialFoodStories

ιαπωνική κουζίνα, μουντιαλ, ιαπωνια, σούσι

Το Mundial 2014 ξεκίνησε κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το γλέντι. Για τους λίγους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για τους υπόλοιπους όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν σουβλάκια και πίτσες, να φάνε του σκασμού και να σχολιάσουν και λίγο μπάλα.

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στο e-FOOD.gr το φαγητό το αγαπάμε, υποδεχτείτε με μεγαλύτερη αγάπη από ένα πολύ καλό γκολ τη νέα σειρά του e-FOOD.gr Blog: Mundial Food Stories. Μέσα από το Food Stories, κάθε μέρα, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Mundial, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Και εκεί που δεν το περίμενες, είσαι στην Ιαπωνία. Και ακους:  “Chirashizushi,  Nigirizushi,  Oshizushi, Inarizushi, Makizushi, Narezushi”. “Τι είναι όλα αυτά;” αναφωνείς, χωρίς κανένα άδικο. Κι εμείς σαν ειδικοί το Sushi θα σου απαντήσουμε πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς τύπους του λατρεμένου, από τον δυτικό κόσμο, Ιαπωνικού εδέσματος .

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σας αναλύσουμε έναν έναν του τύπους. Δεν θα τους θυμάστε. Εάν όμως κάποιος σας ρωτήσει “Τι είναι το Sushi;” Κι εσέις ανήκετε:
Α) στην κατηγοτία που θα απαντήσει “ωμό ψάρι”,
Β) στην κατηγορία που θα απαντήσει “σαν τα ντολμαδάκια αλλά σε Ιαπωνικό”
ή Γ) στην κατηγορία που θα γουρλώσει τα μάτια του, θα γυρίσει την πλάτη του, και θα αρχίσει να τρέχει, τότε μάλλον πρέπει να μάθετε τις 2-3 προτάσεις που ακολουθούν παπαγαλία.

σούσι ιαπωνική κουζίνα

Το Sushi είναι, όπως είπαμε, Ιαπωνικό φαγητό το οποίο αποτελείται από ρύζι μαγειρεμένο σε ξύδι, συνδυασμένο με ψαρικά ή λαχανικά ή τροπικά φρούτα. Τα συστατικά που μπορεί κάποιος να προσθέσει κατά την διάρκεια που φτιάχνει sushi είναι αμέτρητα. Το ρύζι, ωστόσο, καστανό ή λευκό, παραμένει η σταθερή αξία.

#pros_tip: Και για να μην σας πιάσουν και αδιάβαστους το sushi πολλές φορές φτιάχνεται και με ωμά ψάρια. Το ωμό ψάρι που κόβεται και σερβίρεται χωρίς ρύζι λέγεται sashimi. 

Αγαπημένα συνοδευτικά της Ιαπωνικής μαγειρικής ανακάλυψης είναι το τζιντζερ, το wasabi και η σως σόγιας.

Σε αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, τους αφιερώνουμε το παρακάτω Sushi Song από τον μοναδικό κωμικό Adam Buxton.