Στην Αυστραλία το burger το κάνουν αλλιώς. #MundialFoodStories

Στην Αυστραλία το burger το κάνουν αλλιώς. #MundialFoodStories

μπέργκερ, αυστραλία, φαγητό, μουντιάλ,

Το Mundial 2014 ξεκίνησε κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το γλέντι. Για τους λίγους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για τους υπόλοιπους όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν σουβλάκια και πίτσες, να φάνε του σκασμού και να σχολιάσουν και λίγο μπάλα.

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στο e-FOOD.gr το φαγητό το αγαπάμε, υποδεχτείτε με μεγαλύτερη αγάπη από ένα πολύ καλό γκολ τη νέα σειρά του e-FOOD.gr Blog: Mundial Food Stories. Μέσα από το Food Stories, κάθε μέρα, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Mundial, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Πηγαίνοντας στην αντι-αντίπερα όχθη του κόσμου συναντάμε την Αυστραλία. Εκεί που ο Βρετανικός και ο Ιρλανδικός ενώνεται, και μαζί και η κουζίνα τους. Και από πάνω μπαίνει και λίγο βοδινό κρέας, ένα πρόβατο και πολύ σιτάρι. Με τα χρόνια βέβαια το globalization έχει επέλθει όχι μόνο στον τρόπο ζωής των Αυστραλιανών αλλά και στην κουζίνα τους. Για μια ακόμα φορά όμως στην Αυστραλία θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει. Δεν θα μείνουν κολλημένα στην παραδοση όπως γίνεται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Κάτι τέτοιο γίνεται και με το Αυστραλιανό hamburger.

Δεν θα σου μιλήσουμε για τους μετανάστες από την Γερμανία στην Αμερική και τον τρόπο που τελικά βρέθηκε το αγαπημένο -παγκοσμίως- έδεσμα στην Αυστραλία. Θα σου πω όμως για την ειδικότητα που έχει ο συγκεκριμένος λαός να παίρνει μια ιδέα και να την κάνει 30 φορές καλύτερη. Το Αυστραλιανό burger μοιάζει κάπως έτσι…

μπέργκερ, αυστραλία, φαγητό, μουντιάλ,

Γιατί είναι όμως τόσο ξεχωριστό; Ας το αναλύσουμε. Εάν παρατηρήσετε την εμφάνισή του θα δείτε όλον τον κόσμο σε ένα φαγητό. Και αυτό το φαγητό δεν θα σας θυμίσει και πολύ αυτό που έχετε μάθει να βλέπετε σε ένα burger. Όλα όμως ξεκινάνε με την βασική, all time classic συνταγή: Μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο ψωμάκια. Στην συνέχεια μπαίνουν κομματάκια από παντζάρι τουρσί. Βάζετε και τον ψημένο ανανά και ένα τηγανητό αυγό. Και λίγο καυτερή μαγιονέζα.

Αν το καλοσκεφτείτε όλα αυτά μαζί ορίζουν την επιτομή των πολλαπλών γεύσεων. Είναι γλυκόξινο και τραγανό, έχει και το καυτερό. Τραβάει και την υγρασία του αυγού. Ε τι άλλο θέλετε;

Δεν τελειώνει όμως εκεί η προετοιμασία… Από πάνω μπαίνουν και καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, τυρί, μαρούλι και μπέικον.

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ακούστε το “Friday On My Mind” από τους “Easybeats”. Γιατί; Το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο Top 30 των καλύτερων και πιο σημαντικών τραγουδιών των τελευταίων 75 χρόνων από Αυστραλιανούς καλλιτέχνες.