Στην Αλγερία βρέχει κεφτέδες! #MundialFoodStories

Στην Αλγερία βρέχει κεφτέδες! #MundialFoodStories

αλγερία, μουντιάλ, φαγητό, κουζίνα, κεφτεδάκια

Άμα μιλάς στην Αλγερία για φαγητό τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι όπως εδώ που θα μιλήσεις για σουβλάκι ή όπως θα είσαι σίγουρος ότι στην Ιταλία θα φας τέλεια pizza. Στην Αλγερία τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα κυρίως γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιρροές και γι’αυτό έρχονται τα Mundial Food Stories να στα εξηγήσουν όλα!

Η κουζίνα της Αλγερίας είναι μέρος του Maghreb (περιοχή της Βορειοδυτικής Αφρικής), έτσι η δημιουργικότητα που μπορούν οι λαοί εκεί να βάλουν στο φαγητό τους είναι απεριόριστη. Από τους Berber στους Άραβες, και από τους Γάλλους στους Εβραίους. Τα περισσότερα φαγητά τους είναι βασισμένα γύρω από το πικάντικο κουσκους, το οποίο σερβίρεται με σιγοβρασμένα κρέατα ή στιφάδο. Φυσικά, επειδή κουζίνα χωρίς επιδόρπιο δεν γίνεται, οι Αλγεριανοί αγαπούν πολύ τα φρέσκα φρούτα και τους χουρμάδες.

Η παλέτα των συστατικών που χρησιμοποιούν είναι κυρίως Μεσογειακή με το αρνί, το κοτόπουλο, τις ντομάτες, τις ελλιές, την μελιτζάνα, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια να πρωταγωνιστούν. Τα κεφτεδάκια και τα λουκάνια merguez είναι πασίγνωστα σε όλον τον κόσμο. Το πιάτο που εμείς ξεχωρίζουμε είναι το  “Kefta” ή αλλιώς τα πικάντικα κεφτεδάκι που πολύ συχνά θα συναντήσει κανείς ειδικά στο Μαρόκο.

αλγερία, μουντιάλ, φαγητό, κουζίνα, κεφτεδάκια

#fun_fact: Η  λέξη κεφτές, kefta (Μέση Ανατολή), köfte (Τουρκία), kyufta (Αρμενία), koofteh (Ιράν) ή kofta (Ινδία) προκύπτουν από το περσικό ρήμα kuftan που σημαίνει αλέθω. 

Επειδή νηστικό αρκούδι όμως δεν χορεύει, όταν φάτε τα κεφτεδάκια σας ακούστε και λίγο Idir. Ο εν λόγω καλλιτέχνης κατάγεται από το χωριό Άιτ Λαχσέν, στην Καβυλία της Αλγερίας. Είναι Βέρβερος και ανήκει στη γενιά αυτή των Βερβέρων μουσικών που έγραψαν έντεχνη μουσική στηριγμένη πάνω στην ιδιαίτερη παράδοση του λαού τους και στίχους στη βερβέρικη γλώσσα.