Ακτή Ελεφαντοστού και τα μυαλά στο Kedjenou! #MundialFoodStories

Ακτή Ελεφαντοστού και τα μυαλά στο Kedjenou! #MundialFoodStories

φαγητό, ακτή ελεφαντοστού, μουντιάλ, στιφάδο

Το Mundial 2014 ξεκίνησε κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το γλέντι. Για τους λίγους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για τους υπόλοιπους όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν σουβλάκια και πίτσες, να φάνε του σκασμού και να σχολιάσουν και λίγο μπάλα.

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ στο e-FOOD.gr το φαγητό το αγαπάμε, υποδεχτείτε με μεγαλύτερη αγάπη από ένα πολύ καλό γκολ τη νέα σειρά του e-FOOD.gr Blog: Mundial Food Stories. Μέσα από το Food Stories, κάθε μέρα, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Mundial, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Και ας μπούμε κατ’ευθείαν στο ψητό. Ας μεταφερθούμε στην Αφρική. Σε μια χώρα όμως που ούτε λίγο δεν σου θυμίζει Αφρική θεωρητικά, αφού μιλούν Γαλλικά και το νόμισμα τους είναι το φράγκο. Ας περάσουμε όμως στο παρασύνθημα. Τι παίζει με το φαγητό τους εκεί;

Ψάχνοντας να μάθουμε περισσότερα για την κουζίνα τους και να μάθουμε τις γαστρονομικές τους αρεσκείες πέσαμε στο Kedjenou. Το Kedjenou για αρχή έχει φανταστικό όνομα για φαγητό.

– Καλησπέρα, τι θα πάρετε;
– Ένα Kedjenou, παρακαλώ.

φαγητό, ακτή ελεφαντοστού, μουντιάλ, στιφάδο

Αλήθεια τώρα! Πόσο πιο ψαγμένος μπορεί να ακουστεί κάποιος; Το Kedjenou λοιπόν, είναι ένα spicy στιφάδο που μαγειρεύεται υπερβολικά αργά σε μια γάστρα στην φωτιά ή στη χόβολη με κοτόπουλο ή φραγκόκοτα και συνοδεύεται με λαχανικά. Μάλιστα, στην  Ακτή Ελεφαντοστού το πιάτο παραδοσιακά σερβίρεται με Attieke το οποίιο εμφανισιακά θυμίζει το ρύζι αλλά το βασικό του συστατικό είναι η cassava.

#fun_fact: Μερικές φορές αντί για γάστρα χρησιμοποιούνται φύλλα μπανανιάς με τα οποία τυλίγεται το κρέας.

Πεινάσατε ε; Επειδή ξέρουμε ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ακούστε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της Ακτής Ελεφαντοστού το οποίο με πάνω από 2 εκατομμύρια views φαίνεται να είναι το πιο γνωστό τραγούδι από εκείνα τα μέρη! Enjoy!