Στα εκλεπτυσμένα άτομα δεν αρέσει το χρώμα. Όχι, όχι, δε το λέμε εμείς! Ο Γκαίτε το λέει! Ε, κι επειδή Γκαίτε είναι αυτός, κι επειδή κι εμείς είμαστε κομματάκι εκλεπτυσμένοι (εξαιρούνται οι στιγμές που περιλαμβάνουν πιτόγυρα με απ’ όλα), είναι αλήθεια πως το μαύρο το αγαπάμε λίγο περισσότερο. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο ενθουσιαστήκαμε όταν δοκιμάσαμε κάποια φανταστικά μαύρα burger στο Burgerfest  της Αθήνας. Και γι’ αυτό μας κίνησε την περιέργεια μια εκδήλωση στο Facebook για ένα πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ.

Το νέο trend στα γαστρονομικά φεστιβάλ δεν είναι άλλο από το black food. Με πρώτο σταθμό τη Βουδαπέστη, πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ μαύρου φαγητού, με το Βερολίνο να παίρνει τη σκυτάλη στις 9 Δεκεμβρίου, και το Μόναχo με τη Βρέμη να ακολουθούν!

View this post on Instagram

Please welcome our #2 Exhibitor of London Black Food Festival 2019! 🖤 Japanese Temaki (Black version) @letsdotemaki Let's Do Temaki 🍣🍱🍚 Traditional Temaki is a hand rolled Japanese delicacy. It is usually eaten as a casual meal and consists of rice and delicious fillings which are cocooned inside a cone shaped seaweed roll (nori). Let’s Do Temaki’s temaki is 100% vegan. It is fresh, healthy, nutritious, tasty and free from preservatives, additives and refined ingredients. Nori is one of the coolest naturally black ingredients and some black rice will make it one of the best black foods out there. 🔖 Buy your ticket now! Link in bio 🖤 #blackfood #blackfoodfestivallondon #blackfoodfestival #letsdotemaki #vegan #veganlondon #londonvegan #vegansofig #healthyeating #vegan #temaki

A post shared by Black Food Festival (@blackfoodfestival) on

Αναρωτιέσαι πόσα μαύρα φαγητά μπορούν να υπάρξουν; Σύμφωνα με τους διοργανωτές των φεστιβάλ αυτών, αρκετά ώστε να κάνουν μέχρι και τη Wednesday Adams να χαμογελάσει! Μαύρο ριζότο, μαύρες πίτες και μαύρη μπύρα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα έχουν όσοι θα αποφασίσουν να παρευρεθούν στο φεστιβάλ του Βερολίνου και να δεχτούν την πρόταση του Darth Vader που θα τους καλωσορίσει στην dark side (τελευταίο λογοπαίγνιο, promise). Μαύρο παγωτό και μαύρα μακαρόν θα είναι διαθέσιμα για τους λάτρεις των γλυκών, ενώ για τους πολύ μερακλήδες, θα υπάρξουν και μεζεδάκια, όπως μαύρα σκαθάρια και μαύροι γρύλοι - η αλήθεια είναι πως το πράσινο σκαθάρι είναι λίγο άγευστο και weird, το μαύρο δίνει μια άλλη εσάνς.

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσουν οι γευστικοί πειραματισμοί, αν ο Σάουρον είναι ο αγαπημένος σου ήρωας, αν η Τετάρτη είναι η αγαπημένη σου μέρα, αν , τέλος πάντων, σου αρέσει να τα βάφεις μαύρα, δεν έχεις παρά να οργανώσεις σιγά σιγά το ταξίδι σου για το Βερολίνο. Τα εισιτήρια του φεστιβάλ ξεκινάνε από τα 12€, ενώ θα υπάρξει και after party. Κι αν είστε τυχεροί, ίσως κάποιος dj να επιλέξει Pink Floyd αργά το βράδυ και να απολαύσετε το dark side of the moon (#sorrynotsorry).