5+1 φαγητά που τόσο καιρό έτρωγες λάθος!

μηλο, μπανάνα, πορτοκάλι, φτερούγες κοτόπουλου

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα; Κι εμείς έτσι λέγαμε. Άλλά να που τελικά μάλλον κάτι κάνουμε όλοι λάθος, και είπαμε να σου το δείξουμε για να μην το επαναλάβεις… ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να σου δείξουμε.

1. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο… Το μήλο. Το μήλο, σου λέει, τρώγεται ολόκληρο εκτός από αυτά τα κουκούτσια στη μέση. Μην σπαταλάς λοιπόν το μισό μήλο για το κέντρο που τόσα χρόνια νόμιζες ότι δεν τρώγεται.

2. Το επόμενο θέμα είναι το καθάρισμα – ξετσόφλιασμα αυγού. Είσαι το Πάσχα στο τραπέζι και παίζεις με το τσούγκρισμα των αυγών. Μετά θέλεις να το φας. Από το να γεμίζεις τα χέρια σου βαφή και το πιάτο σου τσόφλια, να είσαι σίγουρος ότι το αυγό είναι βρασμένο σε νερό με μαγειρική σόδα. Έτσι όταν πας να το ξεφλουδίσεις, βγάλε λίγα τσόφλια από την μια πλευρά και λίγα από την άλλη (από πάνω και από κάτω) και μετά φύσα το σαν να φουσκώνεις μπαλόνι. Το αυγό θα απελευθερωθεί!

3. Εάν όταν πας να φας μπανάνα δυσκολεύεσαι να “την ανοίξεις” από πάνω do it like a monkey. Οι μαϊμούδες τις μπανάνες τις ξεφλουδίζουν από την “κάτω πλευρά” και όχι από την πλευρά με το κοτσάνι.

4. Αχ… οι φτερούγες κοτόπουλου. Και αυτό το κρέας που επιμένει να μένει ανάμεσα στα κόκαλα. Πες όχι και σε αυτό βγάζοντας με 3 απλές κινήσεις τα κόκαλα. (Δες το video πιο κάτω)

5. Μην καίγεσαι με το πορτοκάλι. Ένας αναίμακτος – και βασικά χωρίς ζουμιά σε ολόκληρη την κουζίνα – τρόπος είναι να κόψεις ένα κομμάτι από πάνω, κι ένα από κάτω, να κάνεις μια τομή και να το ανοίξεις. Το ίδιο ισχύει και για τα μανταρίνια.

Το +1 ανακάλυψέ το μέσα στο video που ακολουθεί.