Γιατί δεν υπάρχει μπλε φαγητό;

Οι μπλε τροφές είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στη φύση. Δεν υπάρχουν φυλλώδη λαχανικά μπλε (μπλε μαρούλι;), Δεν υπάρχουν μπλε κρέατα (blueburger, κακοψημένο παρακαλώ), και εκτός από βατόμουρα και μερικές μπλε-μωβ πατάτες από απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη και ίσως τον αστακό που βλέπετε, το χρώμα μπλε, στα φαγητά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Υπάρχει μπλέ φαγητό;

Υπάρχει μπλε φαγητό;

Από όλα τα χρώματα του φάσματος, το μπλε λέγεται ότι είναι ένα κατασταλτικό της όρεξης. Σε αρκετά προγράμματα απώλειας βάρους προτείνεται να βάλετε το φαγητό σας σε μπλέ πιάτο.. Ή ακόμα καλύτερα, βάλτε ένα μπλε φως στο ψυγείο σας και και μπορεί να σας κοπεί η όρεξη (αν και αμφιβάλω).

Πριν ακόμα δοκιμάσουμε μια τροφή ο εγκέφαλος μας επεξεργάζεται την όψη της τροφής και μας δίνει μερικά σημάδια για το αν πρέπει να δοκιμάσουμε και κατά πόσο θα μας αρέσει αυτό που θα φάμε. Η αρχέγονη φύση μας αποφεύγει τρόφιμα που είναι δηλητηριώδη. Ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, όταν οι πρώτοι πρόγονοί μας ήταν σε αναζήτηση τροφής, μπλε, μωβ και μαύρο ήταν «προειδοποιητικά σημάδια» δυνητικά θανατηφόρα τροφίμων.

Δείτε και τον George Carlin (έναν απο τους καλύτερους stand up comedians όλων των εποχών) να αναρωτιέται: «Που στο διάολο είναι το μπλέ φαγητό;»